JORNADA D'INDÚSTRIA I INNOVACIÓ

Viladecans debat sobre innovació i indústria més enllà de les grans ciutats

El municipi ha acollit aquest dijous la seva 4a trobada IND+I, dedicada a reflexionar sobre les tendències i les innovacions industrials

Intel·ligència Artificial, 'big data' o els pròxims reptes de les administracions han sigut alguns dels temes de debat de la jornada

fotoo

fotoo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans ha celebrat aquest dijous la seva 4a trobada sobre indústria i innovació ‘IND+I’, una iniciativa dedicada a reflexionar sobre les tendències i les innovacions industrials i com les aborden les ciutats, que en aquesta edició ha posat el focus sobre la capacitat de qualsevol territori de fomentar la innovació i construir oportunitats per a la indústria.

Un tema sobre el qual ha debatut el geògraf econòmic Richard Shearmur, director de la School of Urban Planning de la McGill University de Mont-real, que ha fet reflexionar els assistents sobre la necessitat de fomentar la innovació vinculada a la tecnologia també a la perifèria, més enllà de les metròpolis.

Segons l’expert canadenc, malgrat que les ciutats lideren els canvis tecnològics en els mercats més variables i immòbils, altres territoris poden ser igualment els que impulsin innovacions lligades a nínxols de mercat més específics.

Un altre punt destacat de la jornada ha girat entorn del paper de la intel·ligència artificial en el panorama tecnològic actual, àmbit que ha abordat la consultora d’estratègia digital de la consultoria Accenture, Elsa Maria Sans, que ha parlat sobre la seva aplicació en l’àmbit urbà.

‘Big data’, també en el sector porcí

Per la seva banda, l’enginyer de Telecomunicacions i professor del Departament de Direcció d’operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, Xavier Ferràs, ha fet un repàs sobre aquesta i altres tendències i tecnologies aparegudes l’últim any.

Una d’elles, el ‘big data’, ha sigut el tema central de la ponència de Carlos Piñeiro, director de l’empresa Pigcham Pro Europa i doctor en Filosofia de la Ciència Animal, que ha explicat les utilitats de la gestió de dades en el sector porcí.

Notícies relacionades

La jornada ha comptat, a més, amb la participació de representants d’algunes de les ciutats que conformen la Xarxa Innpulso, de la qual Viladecans forma part, que han debatut entorn dels nous reptes d’innovació a què s’enfronten les administracions.

Més notícies de Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA