CONSEQÜÈNCIES DEL TEMPORAL

El temporal deixa a Viladecans el màxim registre de pluges des del 2002

S'han recollit fins a 110 litres per metre quadrat i s'han produït desperfectes i inundacions en domicilis, carrers i diverses escoles

Les classes de 3r a 6è de primària de l'escola Àngela Roca han quedat suspeses i el centre anunciarà diumenge si restableix la seva activitat

viladecans

viladecans

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans ha patit en els últims dos dies les conseqüències del temporal de pluges que ha fuetejat el litoral català i que s’ha centrat especialment a les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental. En el municipi s’hi van arribar a registrar durant la jornada d’ahir fins a 110 litres per metre quadrat, el màxim registre de pluges des de l’any 2002.

Els bombers van rebre 24 trucades procedents del municipi llobregatí per incidències relacionades amb la pluja i van fer 17 assistències per inundació. A més, el servei d’emergències del 112 va atendre 30 trucades procedents de Viladecans.

Les conseqüències del temporal s’han fet notar en diversos punts del municipi, especialment en alguns carrers que van quedar totalment inundats, com el carrer Llobatona, que va arribar a acumular fins a mig metre d’aigua, així com un dels carrils del Camí del Mar i el carril de desacceleració d’entrada a la C-32.

També van patir inundacions diversos domicilis situats als carrers del Sol, Antonio Machado, Àngel Arañó, Jaume Balmes i Sant Jeroni, així com el centre mèdic Meisa il’estació de Rodalies, el passadís inferior dels quals també va quedar inundat.

Els xàfecs van provocar, a més, que es produís un despreniment de terra a la carretera de Sant Climent, i el pàrquing de la Murtra va patir un petit incendi a causa de l’impacte d’un llamp.

Afectacions en escoles

Diversos centres escolars de la ciutat també van patir les conseqüències de les pluges; personal de la Brigada Municipal i de Protecció Civil es va haver de personar al’escola Doctor Trueta arran de la inundació de la zona de jocs infantils, que també va patir l’escola Àngela Roca.

Els problemes de filtracions i embussos a la teulada d’un dels seus edificis ha obligat a suspendre les classes de 3r a 6è de primària de manera provisional, mentre que la resta sí que ha pogut anar a classe. El centro informará este domingo a las familias sobre el restablecimiento o suspenso de la actividad el próximo lunes. 

Altres escoles afectades han sigut les llars d’infants La Muntanyeta i La Pineda, així com l’escola Amat i Targa, amb esquerdes i filtracions a la paret del pati.

Notícies relacionades

Treballadors municipals, veïns, Bombers, Mossos, Policia Local i Protecció Civil han estat actuant en els punts afectats, especialment en les zones de més risc, i continuen treballant avui per restablir la normalitat a la ciutat.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Pluges Temporals