SETMANA CIENTÍFICA

Viladecans dedica la seva 23a Setmana de la Ciència al pare de la nanotecnologia

La conferència del físic Jordi Pascual sobre Richard Feynman és un dels actes centrals de la programació, que s'allargarà fins diumenge

planetarium

planetarium

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans celebra aquesta setmana la 23a edició de la seva Setmana de la Ciència, una iniciativa dedicada aquest any al físic Richard Feynman, Premi Nobel de Física i inventor del terme nanotecnologia, concepte que centrarà gran part dels actes inclosos en la programació.

La conferència ‘La nanotecnologia, una eina de la 4a Revolució' anirà a càrrec de Jordi Pascual, catedràtic de Física de la UAB i director de l’Institut Català de Nanotecnologia entre el 2005 i el 2012, al qual acompanyarà el viladecanenc Miguel Ángel Moreno.

Pascual donarà a conèixer aquest dimecres a les 18 h a la sala El Terrat de l’espai Can Xic els canvis que pot aportar la tecnologia al futur i com pot aquesta disciplina convertir-se en l’eina de la '4a Revolució Industrial’.

Paral·lelament, tindrà lloc l’activitat ‘El gall, el sol, la lluna i les estrelles’ dirigida al públic familiar pel contacontes Albert Estenegre, que parlarà als més petits a la Biblioteca de Viladecans sobre astronomia des d’un punt de vista lúdic i interactiu.

Tallers per a joves

Les activitats es completaran amb tallers de l’ADN i realitat augmentada destinats a nois i noies d’entre 14 i 18 anys que, organitzats en grups de 15, desenvoluparan diferents projectes junt amb professionals al Campus de Castelldefels de la UPC.

A més, el dissabte 17, el Casal Barri de Montserratina acollirà el taller ‘La ciència no és res’,un recorregut en el qual nens d’11 a 13 anys podran explorar de manera entenedora la nanociència i la nanotecnologia i descobrir com poden trobar-les en la naturalesa i en la seva vida quotidiana.

Durant tota la setmana, els visitants es podran acostar, a més, a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal, on trobaran la mostra ‘Viatge a l’univers del foc’ que s’exposa des de l’1 de novembre.

Notícies relacionades

Aquesta exposició itinerant proposa un recorregut per les fronteres de la cosmologia i la gravetat, que van des de la matèria i l’energia fosca fins als forats negres i les ones gravitacionals.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA