ES MANTÉ LA DEMANDA

Viladecans comença el curs un any més reivindicant l'Institut Escola Mediterrània

La persistència de la demanda de places d'aquest curs anima el consistori a continuar reivindicant la construcció d'un nou edifici

mediterrania-2

mediterrania-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El curs escolar va començar dimecres passat 12 de setembre per alsgairebé 13.000 nens i nenes de Viladecans que aquest any assistiran a algun delscentres públics de la ciutat. Els d’un d’ells, l’Escola Mediterrània, tornaran a fer-ho un any més a les aules prefabricades on s’allotgen des que es va construir l’edifici l’any 2008.

Malgrat lareivindicació dels pares i mares del centre, a la qual s’ha sumat la del consistori, els alumnes d’aquesta escola continuen esperant la la construcció d’un edifici que els aculli i que possibiliti, a més, ampliar la demanda de places que té l’escola, que queda menys atractiu a ulls de la resta de centres que l’envolten.

Una cosa que aquest any l’Ajuntament ha recalcat més encara, ja que el curs s’ha iniciat sense perdre cap línia dels nivells que s’imparteixen malgrat la incertesa que ha envoltat l’escola des dels seus inicis, quan es va construir pensant en la nova urbanització de Llevant que es pretenia edificar a la ciutat i que va quedar paralitzada per la crisi econòmica.

Així, el centre ha aconseguit omplir les 25 places que s’oferien per a P3, un fet que, segons el consistori, reforça la idea no només de mantenir l’escola, sinó de reivindicar-la com a Institut Escola perquè els alumnes que van entrant no es vegin obligats a traslladar-se a un altre centre a cursar els estudis de secundària i es quedin en la Mediterrània, que des de l’any passat ja va allotjar nous alumnes de secundària.

La resistència del centre i el manteniment de la demanda són mostra, per tant, de la necessitat de continuar reivindicant “que l’escola no deixi d’existir i que es construeixi un nou edifici”, la qual cosa faria el centre més atractiu a ulls dels pares i mares de la ciutat.

Una cosa que, des de l’ajuntament, esperen que es materialitzi més aviat que tard i que ara depèn exclusivament de la Generalitat, que preveu construir aquest any un nou edifici que hauria d’acabar en quatre anys i que podria allotjar els alumnes i alumnes de la Mediterrània, com es va anunciar en un debat celebrat l’any passat a la ciutat. 

L’oferta es manté

El curs 2018-2019 ha donat el tret de sortida a Viladecans amb pràcticament el mateix nombre d’alumnes que l’any passat, la qual cosa ha permès mantenir totes les línies ofertes sense tancar cap grup de primària ni secundària.

Així, un total de 1.864 alumnes han iniciat el curs en els nivells d’infantil, mentre que 4.521 ho han fet a primària i un total de 3.248 s’han incorporat a algun dels cursos de secundària en algun dels sis instituts públics de la ciutat.

Quant als estudis postobligatoris, es calcula que uns 1.600 alumnes cursaran aquest any estudis de Batxillerat, mentre que 1.700 estudiants més ho faran en algun dels Cicles Formatius que s’imparteixen a la ciutat.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, uns 2.060 escolars comencen la seva etapa en algun dels centres de la ciutat, accedint per primera vegada a P3, 1r de Primària o 1r d’ESO i començant així una nova etapa educativa.

Més notícies de Viladecans a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA