Diada de Sant Jordi

Viladecans celebra Sant Jordi amb tres dies de lectura per a grans i petits

La poesia serà protagonista especial en les activitats programades per al dilluns

Viladecans avança Sant Jordi amb activitats tot el cap de setmana.

Viladecans avança Sant Jordi amb activitats tot el cap de setmana. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans, aprofitant que Sant Jordi cau en dilluns, s'ha bolcat durant tot el cap de setmana al Dia del Llibre i la Rosa. Per dinamitzar-ho, la llibreria 'Els Nou Rals' i l'Ajuntament han organitzat el racó de les lletres amb un munt d'activitats. “Hem preparat durant tot el cap de setmana un gran nombre d'activitats per disfrutar tots junts de Sant Jordi“, explica Ricardo Caba, de la llibreria.

En aquest espai es fan, a més, presentacions de llibres per promoure autors novells. És el cas de Claudia Riera, autora de ‘Per sempre més', qui assegura que “des de petita m'agradava molt llegir i, a partir d'històries que jo llegia, m'agradava desenvolupar històries alternatives“, o Pedro Gares, autor de ‘Los misterios del ojo del volcán’, qui en aquesta ocasió, més confiat que en els altres llibres publicats, s'ha atrevit a autoeditar-lo. “Després el mouré per altres editorials perquè li ajudin a fer les següents edicions”, comenta.

A més de les presentacions, les sessions de contacontes no hi poden faltar. Aquesta iniciativa,  que també s'ha traslladat a la Biblioteca municipal, fascina als petits de la casa. “L'ésser humà està fet d'històries i necessitem aquestes històries per a viure. Molt a l'inici, les històries apareixen per la part afectiva, ens les expliquen els pares, els tiets, els avis…“, explica Patricia McGill, contacontes.

Notícies relacionades

Després d'aquesta antesala, dilluns, a més de les parades de roses i llibres, el programa de Sant Jordi compta amb activitats com ara Poesia al Carrer, on es podrà disfrutar de recitals de poesia per part dels alumnes del centre Kumon i actuacions musicals a càrrec de l'Escola de Músics Big Band, el Drac Lector, al Museu Ca N’Amat i l'Arxiu Municipal, on els més petits aconseguiran la seva careta de drac per pintar, o El Llac de la Memòria, espectacle poètic musical a càrrec de la companyia La Contemplativa.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Sant Jordi