Potenciar la renaturalització

Viladecans planta 150 pins a la Pineda del Remolar

L'Ajuntament programa plantar 450 arbres més per tota la ciutat amb una inversió de 121.000 euros

Viladecans planta 150 pins per ajudar a renaturalitzar la Pineda del Remolar. 

Viladecans planta 150 pins per ajudar a renaturalitzar la Pineda del Remolar.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tècnics municipals i personal dels plans d'ocupació de Viladecans han plantat 150 pins a la pineda litoral del Remolar, als terrenys de l'antic càmping Toro Brau. Es tracta d'un projecte per accelerar la restauració d'aquest espai protegit de 19 hectàrees, que es gestiona després d'haver firmat un conveni amb AENA el 2007. A més, l'Ajuntament ha programat la plantació de 450 arbres més per tota la ciutat per ocupar els escocells pendents, amb una inversió de 121.000 euros.

El 2007 es va detectar a la Pineda del Remolar una virulenta plaga de l'escarabat Tomicus, que està afectant diferents pinedes al Mediterrani. L'Ajuntament de Viladecans va iniciar llavors un pla d'actuació i de voluntariat ambiental amb empreses i s'han realitzat actuacions per eliminar flora exòtica invasora que comprometia els valors naturals d'aquesta pineda litoral.

Ara, els responsables municipals de Medi Ambient inicien una nova etapa per allunyar d'aquest espai el perill que els seus valors naturals reculin. A conseqüència de la baixa qualitat del sòl per regenerar-se, fruit de l'antiga presència del càmping, s'ha decidit plantar els pins per potenciar la renaturalització.   

Notícies relacionades

Aquest treball el porten a la pràctica una desena de persones contractades per l'Ajuntament a través d'un pla d'ocupació. L'accés a la Pineda del Remolar està restringit, però s'han desenvolupat els últims anys activitats científiques en relació amb la flora i la fauna per part del Zoo, la Universitat de Barcelona i l'Institut Català d'Ornitologia.

Més notícies de Viladecans