Instal·lacions cardioprotegides

Viladecans instal·la desfibril·ladors portàtils als mercats municipals

És una de les primeres localitats a incorporar aquests dispositius per prevenir la mort sobtada

Viladecans cardioprotegeix els mercats municipals.

Viladecans cardioprotegeix els mercats municipals. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els dos mercats municipals de Viladecans ja tenen instal·lats un desfibril·lador portàtil d'última generació gràcies a la iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l'Ajuntament de Viladecans, la Diputació de Barcelona i Obra Social “la Caixa”. Els dos mercats cardioprotegits són el Mercat Plaça Europa i el Mercat Plaça Constitució i comptabilitzen en conjunt un total de 31 parades. A més, el mercat ambulant setmanal també disposarà d'un desfibril·lador per prevenir accidents cardiovasculars.

En el projecte “Viladecans, mercats cardioprotegits”, els desfibril·ladors s'han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat amb l'objectiu de cardioprotegir tota l'àrea comercial i voltants dels mercats. D'aquesta manera, Viladecans es converteix en una de les primeres localitats de Barcelona amb els mercats dotats d'aquests dispositius a l'abast de qualsevol persona davant d'una necessitat terapèutica.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor per causa d'una malaltia del cor. Poden afectar a tothom, tant homes com a dones, i a qualsevol edat. Les malalties del cor són la primera causa d'ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

Notícies relacionades

La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, 19 vegades superiors a les produïdes per accident de circulació. El desfibril·lador automàtic és un dispositiu de fàcil ús que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona, encara que no tingui coneixements sanitaris.

Més notícies de Viladecans