Ocupació

El nou pla ocupacional de Viladecans incorpora 32 persones

El programa té com a objectiu millorar les competències laborals de persones en situació de desocupació

Acte d’inici del nou Pla Ocupacional de Viladecans. 

Acte d’inici del nou Pla Ocupacional de Viladecans.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fins a 32 noves incorporacions a la plantilla de l'Ajuntament han donat avui el tret de sortida a un nou Pla de pràctiques laborals en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde del municipi, Carles Ruiz.

El projecte, que es desenvolupa en el marc del programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya, té com a objectiu millorar les competències laborals de persones en situació de desocupació, en especial dels col·lectius amb més vulnerabilitat.

Les persones seleccionades treballaran en diferents àrees de l'Ajuntament com a auxiliars administratius, conserges, treballadors familiars, oficials i peons.

Ruiz ha destacat que la diversitat d'ofertes dels plans d'ocupació ha crescut, donant resposta a perfils de diferents sectors i nivells formatius. A més, ha volgut afegir que, tot i que el principal objectiu dels plans de pràctiques és “donar l'oportunitat a persones que estan tenint dificultats per accedir a un lloc de treball”, els nous treballadors milloren els serveis de l'Ajuntament amb la seva feina i les seves idees.

Una oportunitat per a majors de 45

Per a aquest nou pla d'ocupació, s'han establert diferents línies d'actuació pensades per afavorir diferents col·lectius en risc, com persones en situació d'atur de llarga durada o beneficiàries d'una renda mínima d'inserció.

D'aquesta manera, de la totalitat de les persones participants, cal assenyalar que el 75% són persones més grans de 45 anys, i el 37,5% majors de 55. En aquest últim cas, s'ha prioritzat que la durada dels contractes laborals sigui de 12 mesos.

A més, un 72% de les persones contractades són dones, fet que respon a la necessitat de compensar l'actual situació de comportament diferenciat de la taxa d'atur per gènere.

Notícies relacionades

Al llarg de la contractació, també s'organitzaran accions de formació per millorar les seves competències professionals i transversals amb el suport d'un tècnic d'ocupació, també contractat en aquest pla, que s'encarregarà de l'orientació i acompanyament per a la reinserció dels nous treballadors de l'Ajuntament en el mercat laboral una vegada finalitzat el contracte temporal.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Ocupació Atur