Teatre

Atrium Viladecans acull Federico García Lorca des de la mirada de Pep Tosar

Música, dansa, text i imatges s'entrellacen per repassar els moments més significatius de la vida del poeta

Pep Tosar proposa un acostament a Federico García Lorca a l’Atrium de Viladecans.

Pep Tosar proposa un acostament a Federico García Lorca a l’Atrium de Viladecans. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Atrium de Viladecans acull aquest dissabte, 3 de febrer, la proposta del director Pep Tosar i el seu acostament a la figura de Federico García Lorca, entrellaçant música, dansa, text i imatges en una proposta que repassa els moments més significatius de la vida del poeta, i posa en relació les vivències personals i les obres compostes en cada moment.

L'obra recorre cronològicament els episodis més importants de la vida i l'obra lorquianes, des de la seva infància a Fuentevaqueros fins al seu assassinat el 1936, passant per la seva època universitària i els seus viatges a Nova York o Cuba. Són una desena d'escenes que relacionen les vivències del geni granadí amb les obres que va escriure en cada període. «La intenció és acostar al públic el món interior del poeta que va cantar a la vida i a la mort amb la mateixa intensitat», sosté Tosar.

Completen la proposta les imatges en vídeo que mostren, per un costat, paisatges lorquians i, per un altre, una sèrie d'entrevistes que analitzen la vida i l'obra de Lorca, rodades en un tren que recorre el trajecte Madrid-Granada. Es recrea així l'últim viatge de Federico, el que el va portar al seu tràgic final.

Notícies relacionades

El director ofereix una mirada polièdrica posant l'accent «més en l'home, en l'ésser humà, que en el mite». «Potser no s'explica res nou sobre ell però hi ha molta gent que no ho coneix tot», assegura Tosar.

Més notícies de Viladecans