Concurs

Viladecans guanya el Contenidor d'Or al desembre

S'incrementa en un 74% el reciclatge d'envasos de vidre respecte al 2017

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, al costat del Contenidor d’Or.

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, al costat del Contenidor d’Or. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Viladecans es proclama guanyador del Contenidor d'Or del mes de desembre després que la seva taxa de reciclatge de vidre hagi passat de 0,71 el desembre de 2016 a 1,23 el de 2017, cosa que suposa un increment del 74%.

Com a premi, i en reconeixement a la implicació de tots els veïns, el Contenidor d'Or quedarà instal·lat a la plaça Europa durant tot el mes de gener, fins que es proclami el nou guanyador mensual.

Rubí, on han aconseguit fer créixer la taxa un 25%, se situa en segona posició, i Vilafranca del Penedès completa el podi amb un increment del 8%. L'últim municipi que ha tingut un increment de la taxa ha sigut Sant Cugat, amb un augment del 4%.

En el mateix ordre que a la classificació de desembre, Viladecans, Rubí i Vilafranca del Penedès encapçalen el rànquing general amb un 29,4%, un 22,1% i un 11,1% d'augment de mitjana, respectivament.

Competició fins a l'abril

El concurs es va iniciar el passat 1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador.

Notícies relacionades

Al finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge serà el guanyador i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com instal·lar un parc infantil, desenvolupar un projecte d'una entitat o ONG, aconseguir materials per a un equipament o patrocinar un equip esportiu. A més, per celebrar la victòria del municipi, s'organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

Més notícies de Viladecans