Educació

Viladecans conclou el projecte europeu de programari educatiu innovador

IMAILE està impulsat per un parteneriat d'ens públics i privats de set països i finançat amb 3,8 milions d'euros per la Unió Europea

Jornada tècnica de presentació de les conclusions del projecte europeu IMAILE a Viladecans.

Jornada tècnica de presentació de les conclusions del projecte europeu IMAILE a Viladecans. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Una jornada tècnica, amb presència de responsables del projecte de les administracions involucrades, va servir per tancar oficialment el projecte educatiu innovador IMAILE a Viladecans.

Aquest acte va arribar després que a l'octubre es desenvolupés la fase pràctica en la qual l'alumnat de sector de primària i de primer d'ESO de quatre centres educatius de Viladecans provessin els prototips de dos softwares tecnològics impulsats a través del projecte europeu, que promou noves eines de futur a les aules.

Es tracta d'un programari innovador amb la participació activa de docents i alumnes per promoure l'educació personalitzada en les assignatures de ciències, tecnologies i matemàtiques. L'objectiu és personalitzar l'aprenentatge de cada estudiant per a incrementar la seva motivació i el seu èxit educatiu.

IMAILE està impulsat per un partenariat d'ens públics i privats de set països europeus, entre ells l'Ajuntament de Viladecans, i finançat amb 3,8 milions d'euros pel 7è Programa Marc de la Unió Europea.

Compra pública precomercial

És el primer procés de compra pública precomercial en la història d'Europa en l'àmbit educatiu. És a dir, s'ha subvencionat empreses de tot Europa per crear una plataforma educativa innovadora, exercint com una espècie d'incubadora que permeti la creació d'un programari que en el futur es pugui comercialitzar i estigui a l'abast dels col·legis de qualsevol país europeu per incorporar-lo al seu projecte pedagògic.

En el procés s'han realitzat diferents seleccions durant més de tres anys, atenent les diferents fases dels projectes, i dels onze aspirants inicials, van quedar dues propostes que són les que ara estan provant a les escoles participants, tant de Viladecans com de Halmstad, a Suècia; Konnevesi, a Finlàndia, i Magdeburg, a Alemanya.

Notícies relacionades

Abans de les vacances d'estiu es va fer un primer test i ara es fa l'últim i definitiu. Les dues propostes finalistes són la d'un consorci espanyol format per l'editorial Edebé i l'empresa multimèdia Mydocumenta, amb el programari Amic, i la de la startup finlandesa Almerin, amb el software Yip Tree.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Unió Europea