Serveis a la ciutadania

Viladecans garanteix l'aigua a totes les llars amb dificultats

El Síndic municipal de Greuges i Aigües de Barcelona signen un conveni de col·laboració per fer front als pagaments de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El Conveni de col·laboració entre el Síndic municipal de Greuges de Viladecans, José Luis Nicolás, el Customer Counsel d'Aigües de Barcelona, Sergio Sanchís, i la directora de clients de la mateixa companyia, Nuria Latorre, facilitarà als ciutadans les gestions quan no puguin fer front al pagament dels seus rebuts de l'aigua.

Amb la firma d'aquest conveni s'estableix el compromís que davant una situació de vulnerabilitat econòmica les famílies puguin dirigir-se al Síndic de Viladecans i que els tràmits i solucions es gestionin directament a través seu coordinant-se amb el Customer Counsel de la companyia. Així, amb aquest conveni, s'agilitzen les possibles solucions que necessitin les persones amb dificultats econòmiques.

La formalització d'aquest enllaç directe amb la companyia mitjançant el Customer Counsel ha sigut un dels punts més destacats per Nicolás. El Costumer Counsel és, en aquest sentit, un defensor del client.

A més, el Síndic de Viladecans ha ressaltat que "el conveni suposa garantir un dret fonamental a través de buscar solucions personalitzades". Sanchís, com a defensor del client de la companyia, ha destacat que la seva mediació permet conciliar entre els clients i Aigües de Barcelona des d'uns principis d'equitat i proporcionalitat. Ha apuntat també que "actualment, en el 94% dels casos que treballem, hi ha una solució satisfactòria per a les dues parts".

Notícies relacionades

Per la seva banda, Latorre ha explicat que la figura del Customer Counsel ha suposat una millora en el funcionament de l'empresa. La redacció d'un informe de recomanacions anual des de l'any 2011 "ha permès incorporar nous protocols i actuacions que ajuden a evitar problemàtiques abans que es produeixin".

Més notícies de Viladecans