On Catalunya

Medi Ambient

Viladecans demana al Govern central i a la Generalitat que es prenguin mesures per frenar el deteriorament del litoral

Les platges de Cal Francès i el Remolar són les úniques de Barcelona reconegudes per l'organització Ecologistes en Acció

Viladecans exigeix mesures per frenar el deteriorament del seu litoral. 

Viladecans exigeix mesures per frenar el deteriorament del seu litoral.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Viladecans aprova en el seu últim ple municipal una moció conjunta que demana la millora urgent de les condicions de desballestament de les aigües fluvials i l'estabilitat del litoral.

L'Ajuntament acorda sol·licitar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que abordin coordinadament les accions necessàries per  “mitjançant l'establiment d'un conjunt de mesures urgents, frenar el deteriorament del litoral per evitar la pèrdua de platges” i revisar l'eficàcia de les actuals esculleres per facilitar el desballestament al mar dels tres llits del municipi.

A més, asseguren que “fa falta que s'adopti un programa de mesures de monitorització i manteniment que serveixi per supervisar l'evolució de les mesures adoptades i validar la seva eficàcia”.

Viladecans també demanarà al Ministeri d'Agricultura i al de Foment que adoptin les mesures necessàries per verificar l'eficàcia de les mesures correctores establertes a la Declaració d'Impacte Ambiental del projecte d'ampliació de l'Aeroport de Barcelona, Pla Director de 1999. “Especialment en les previsions de desballestament i en la intercepció i desviament de corredors, amb l'objectiu de garantir un funcionament correcte de la xarxa de drenatge”, expliquen.

El document acordat pel ple municipal es basa en la situació contradictòria que presenten les platges i pinedes viladecanenques. Per un costat, els valors ambientals i de patrimoni natural són dels més valuosos de la demarcació de Barcelona, amb platges amb dunes i pins que atrauen ciutadania de tota l'àrea metropolitana i altres llocs, que valora la seva extraordinària qualitat.

Notícies relacionades

Per un altre costat, l'absència de manteniment i cura adequats de la línia de costa, la falta d'inversions i la deixadesa d'algunes de les administracions competents, que han provocat problemes molt seriosos que amenacen greument el conjunt d'aquests valors i que es poden resumir en la regressió del litoral i la inundabilitat dels camps de cultiu.

Més notícies de Viladecans