Intervenció urbanística

L'Ajuntament de Viladecans actua a l'antic teular de Sales

Destina 100.000 euros per evitar riscos d'esfondrament davant el retard de la urbanització de la zona

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

L'Ajuntament de Viladecans ha començat a retirar el fibrociment i els elements i construccions en risc d'esfondrament o defectuoses al recinte de l'antic teular de Sales, prop del barri de Torre-vermella. L'actuació es du a terme per evitar el perill que poden suposar les deficiències d'aquests edificis privats en desús i la runa i residus en el seu entorn.

Davant el retard de la urbanització de la zona, aturada des de fa anys per la crisi del sector de la construcció, l'Ajuntament destina a la intervenció 100.000 euros, que recuperarà carregant-los als propietaris del sector quan s'urbanitzi.

L'any 2013 ja es va fer una neteja de l'entorn a causa de la degradació, l'any passat es van retirar restes de fibrociment caigudes, i en l'actual intervenció s'eliminaran tots els elements d'aquest material. Com que és un residu delicat, la seva retirada requereix personal i procediment especials per a la plena seguretat per a la salut de tots.

Notícies relacionades

L'actuació sobre l'edifici principal, que va funcionar com a fàbrica de totxos entre els anys vint i vuitanta del segle passat i està inclòs en la relació d'elements d'interès patrimonials locals, no afectarà la xemeneia. Aquesta es consolidarà amb una altra intervenció de l'any que ve per quedar com a símbol de la història industrial.

Més notícies de Viladecans