Viladecans posa en marxa el seu programa de transició energètica

Els barris de la Unión, la Montserratina i la Riera seran els primers a adherir-se al Vilawatt

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

El Districte II de Viladecans és el punt d'inici del projecte europeu de transició energètica Vilawatt. El projecte s'aplicarà a una àmplia zona del districte i comprendrà bona part dels barris de la Unión, Montserratina i la Riera. A la zona delimitada inicialment hi ha 20.216 residents, el 30% de la població de Viladecans, i un nivell d'ingressos un 15% inferior a la mitjana de la ciutat. A més, dels 8.026 habitatges que hi ha, 6.203 es van construir quan no existia cap tipus de legislació que regulés l'aïllament dels edificis, motiu pel qual, en un primer moment, el Vilawatt es concentra en aquesta zona.

Al Casal del Barri de la Montserratina s'estan realitzant activitats per difondre el Vilawatt. L'última, un Consell Extraordinari del Districte II per explicar tots els detalls del projecte als seus veïns i veïnes.

L'aposta de crear una companyia elèctrica municipal comptarà amb diferents reptes. En primer lloc, hi ha una via de finançament provinent de fons europeus, complementada per l'Ajuntament, que permetrà rehabilitar 60 habitatges i comerços del barri per fer-los més eficients i confortables. L'estalvi energètic que impliquin aquestes reformes servirà per donar l'impuls inicial a la companyia elèctrica municipal. Gràcies a les reformes en aquests primers edificis, part de l'estalvi que es generi es reinvertirà finançant noves reformes a altres edificis que permetran estendre el projecte per tota la ciutat.

 A més, hi haurà també una part de l'estalvi que es tornarà en una moneda local als veïns que formin part de la companyia elèctrica perquè aquests puguin fer les seves compres en comerços de proximitat.

Per una altra banda, cal tenir en compte que els veïns de Viladecans també podran apuntar-se a la companyia elèctrica sense necessitat de fer reformes en els seus edificis. Per a ells, formar part d'aquesta companyia es traduirà també en un millor preu de l'energia i en l'adquisició de coneixements que els ajudin a reduir el seu consum energètic.

Notícies relacionades

Finalment, l'impacte del Vilawatt també es notarà al món de la construcció, ja que es formarà a professionals i aturats perquè coneguin quines tècniques cal aplicar per reduir el consum d'energia quan rehabilitin edificis.

Més notícies de Viladecans