Reconeixement

La Xarxa d'Innovació Educativa de Viladecans, distingida com bona pràctica a la UE

Es considera "una acció que aporta solucions valuoses, innovadores i funcionals i que pot replicar-se fàcilment en altres ciutats"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

La Xarxa d’Innovació Educativa (XIE) de Viladecans ha rebut el segell Bona Pràctica URBACT. Es tracta d'una distinció atorgada a un total de 97 ciutats europees a la excel·lència d'accions d'impuls públic que permeten fer front, des de les aglomeracions urbanes, als reptes de la societat.

Quinze de les escollides són espanyoles, entre elles accions de Barcelona, Vilafranca del Penedès, Torrent, Saragossa, Santiago de Compostel·la, L’Hospitalet, Bilbao, Màlaga, Múrcia, Avilés, Esplugues, Terrassa, Gijón, Viladecans i Badalona.

La Unió Europea, a través d'un jurat internacional d'experts, ha valorat les accions que aporten solucions valuoses, innovadores i funcionals, i que poden replicar-se fàcilment a altres ciutats.

Les 97 bones pràctiques URBACT guanyadores es divideixen en 25 països de la Unió Europea i afronten una àmplia gamma de temes superposats, com la creació de llocs de treball, la inclusió social, la reducció de residus o la participació dels ciutadans en la millora de les seves pròpies àrees locals.

URBACT constitueix amb aquestes bones pràctiques una base de dades a les quals hi pot accedir tothom que ho vulgui, especialment professionals urbans, funcionaris, investigadors o la ciutadania en general.

La Xarxa d’Innovació Educativa és un grup de treball integrat per col·legis, famílies, empreses i l'Ajuntament per impulsar a les aules de la ciutat projectes per potenciar l'èxit educatiu.

Notícies relacionades

Es va crear el 2013 i ha treballat fins ara més d'una dotzena d'accions, en especial referents a la innovació tecnològica, el foment de la creativitat entre els alumnes i la creació de nous recursos educatius.

Més notícies de Viladecans