La 2a fase del Talent Factory Gavà-Viladecans arrenca amb 24 equips seleccionats

S'inicien les visites dels mentors als centres i el treball dels semifinalistes per crear un pla d'empresa a partir de les seves idees

Alumnes del Talent Factory en una classe de la primera fase del projecte.

Alumnes del Talent Factory en una classe de la primera fase del projecte.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Talent Factory Gavà-Viladecans 2017, el projecte que té com a objectiu fomentar l'esperit emprenedor de l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius, arrenca la seva segona fase amb 24 idees seleccionades d'entre les més de 270 propostes.

En aquesta segona fase, el projecte compta amb la presència dels mentors, empresaris i emprenedors locals, que ajudaran els joves a desenvolupar les seves idees de negoci. Cada mentor assessorarà un dels grups, format per dos alumnes, els quals podran visitar les instal·lacions de les seves empreses i conèixer en primera persona com funciona un negoci. A més, els mentors realitzen visites als centres, on faran xerrades sobre emprenedoria.

En la segona edició del Talent Factory, la primera que es fa en col·laboració Gavà-Viladecans, es van presentar més de 1.500 alumnes, dels quals més de 500 han elaborat propostes de negoci. D'aquestes idees, un total de 275, el jurat n'ha escollit 12 de cada població per passar a la fase següent.

Segons Laura Benitez, directora de Talent Factory, “les idees ens han sorprès molt, són d'un nivell molt alt i ens demostra que la creativitat dels joves no té límits”. Com a exemple ha posat la idea d'una motxilla/llit per a persones sense sostre, finestres que canvien l'ambient de les habitacions, un dispositiu d'aplicació d'insulina automàtic o un protector de pantalla graduat per a mòbils.

La segona fase, que comença ara, durarà d'un mes, en el qual els participants desenvoluparan el seu pla d'empresa amb el suport dels mentors i l'equip de Talent Factory. Una vegada finalitzada, s'escolliran 12 propostes, sis de cada municipi, que passaran a la final. Aquestes propostes seran les que optaran al gran premi final, un viatge de cinc dies a Sillicon Valley, amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors.

Notícies relacionades

També s'entregarà un segon premi a 2 projectes, que consisteix en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar acceleradors i empreses reconegudes. Per últim, hi haurà un tercer premi per a 4 projectes, batejat com Barcelona Entrepreneur Day, un dia de visites a llocs de l'ecosistema empresarial i del món emprenedor de Barcelona.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Emprenedors