Infraestructures

Viladecans invertirà 230.000 euros per conservar la Bòbila de Sales

L'Ajuntament iniciarà els treballs per a la retirada del fibrociment al recinte i la restauració de la xemeneia i el forn

imagen-013

imagen-013

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / VILADECANS

L'Ajuntament de Viladecans invertirà 230.000 euros per restaurar i conservar part del recinte de la Bòbila de Sales. Entre les actuacions es retirarà la uralita present i es realitzaran obres per a restaurar la xemeneia i el forn d'aquesta antiga fàbrica de material per a la construcció, que està documentada des de fa gairebé un segle.

El Consistori ha adjudicat els treballs per a la retirada del fibrociment, que començaran les properes setmanes, segons explica el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Pere Gutiérrez.

Paral·lelament, l'Ajuntament està preparant les bases de contractació per a l'ensorrament dels edificis del recinte, mantenint la xemeneia i el forn, que es consolidaran i es conservaran. "Primer vam fer un requeriment als propietaris perquè actuessin, perquè el terreny no és municipal, i com no ho van fer, l'Ajuntament va decidir actuar subsidiàriament", segons Pere Gutiérrez.

La situació del recinte havia motivat les queixes de l'Associació de Veïns Parc de la Torre Roja i de la Federació d'Associacions Veïnals de Viladecans, que el setembre de 2016 van interposar una denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient per l'"abandonament" i els residus acumulats.

El tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat apunta que l'Ajuntament ja va fer una primera neteja preventiva fa un any i recorda que "tota l'actuació ha requerit d'uns procediments administratius que són llargs".

Notícies relacionades

El consistori calcula que els treballs de neteja, retirada del fibrociment, ensorrament de les edificacions i conservació de la xemeneia i del forn ascendiran a un cost d'uns 230.000 euros.

Més notícies de Viladecans