Aniversari

Els Gegants de Viladecans celebren el seu 60è aniversari amb una restauració

El procés ha permès arreglar les seves estructures i vestits, així com repintar les cares amb tons més clars i expressius

gegants

gegants

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Paquita i Josep, els Gegants de Viladecans es fan grans, però gràcies al procés de reparació i restauració dut a terme aquest any ho sembla menys que mai.

D'aquesta manera, en la propera Festa Major d'estiu, que se celebrarà entre el 7 i l'11 de setembre, es compliran sis dècades des que van fer el seu primer ball, i les figures lluiran una restauració "necessària", segons Javier Sánchez Cubeles, responsable del grup dels Gegants, perquè "feia gairebé dues dècades de l'última reparació a fons i estaven molt tocats".

Aquest procés ha consistit en l'arranjament de les estructures i vestits, així com el repintat de les cares amb tons més clars i expressius. "De fet, pensàvem gastar uns mil euros, però, quan t'hi poses, van sortint coses amagades i serà bastant més", lamenta Javier, content, no obstant, que Josep i Paquita puguin lluir millor amb la Pica-Peta i el Peta-Fum, els gegantons incorporats el 2003 pel grup de Diables.

La reparació ha inclòs els cavallets i el cartró pedra de l'estructura. També els vestits, que s'han volgut "respectar al màxim". El de Josep estava pitjor i s'està a l'espera d'una tela que vindrà de Madrid per renovar-lo. També els caps i els complements volen "recuperar l'essència de les figures originals".

Notícies relacionades

Les cares tenen uns tons més clars i expressius i a Josep se li afegeix un decret reial a la mà, tal com tenia quan va ser creat per l'històric obrador Enginy de Barcelona per encàrrec de l'Ajuntament.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Festes