Coses que el teu gat odia de tu (tot i que no ho digui)

Coses que el teu gat odia de tu (tot i que no ho digui)
1
Es llegeix en minuts

És cert que els gossos són els millors amics de l’home i els més fidels. Però els gats van aparèixer a la Terra abans que els gossos i que molts animals que han arribat a ser domèstics.

Notícies relacionades

No obstant, han sigut un dels últims a ser domesticats. Potser es deu al fet que un gat no té amo: són animals que permeten que els donis aliment i empara i, amb sort, permetran que els acariciïs i juguis amb ells, però sempre quan ells vulguin i el temps que ells determinin. Una cosa que has de tenir en compte si vols adoptar-ne un.

Però hi ha cinc coses, almenys, que un gat odia dels humans, i que convé evitar si vols que el teu felí es porti bé amb tu.

  1. Que els agafis en braços. El teu instint pot ser agafar-los per acariciar-los i pot ser que, amb el temps, ho puguis fer durant curts espais de temps, però no els agrada gens estar en braços i intentaran saltar d’allà a la primera de canvi.

  2. Retenir-los en algun lloc molt temps. En general, els felins són esperits lliures que faran el que vulguin quan ells vulguin. Si els tanques o els mantens agafats en un lloc, procuraran fugir d’allà ràpidament.

  3. Que els ignoris. Igual que no volen que els agafis o els retinguis en algun costat, el fet que no els facis ni cas tampoc els agrada gens.

  4. L’aigua. Poden beure-la, però no suporten que els esquitxis o els mullis, ni que els caigui pluja. Així que procura no fer la gràcia de llançar-los aigua ni tan sols jugant.

  5. Que els miris fixament. Per a ells –en general, per a qualsevol animal o persona– mirar fixament algú és símbol de submissió, per la qual cosa ho solen interpretar com una possible agressió. Si mires al teu gat, procura parpellejar per no incomodar-lo.

Temes:

Gats Animals