Per combatre el fred

El truc definitiu per netejar els radiadors de la calefacció

Una bona neteja d’aquests aparells ens permetrà estalviar en la factura de la calefacció

El truc definitiu per netejar els radiadors de la calefacció
1
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de l’estació més freda de l’any, els radiadors s’estan activant a poc a poc, però el que molts potser no saben és que la neteja d’aquests influeix en el seu rendiment i a protegir-nos de les baixes temperatures correctament.

La forma peculiar dels radiadors facilita l’acumulació de pols i, conseqüentment, en dificulta la neteja. Però hi ha alguns trucs per poder netejar els aparells perquè semblin nous.

El millor raspall

Abans de començar amb la neteja, hem d’apagar el radiador i, a continuació, col·locar un paper a terra perquè la brutícia hi caigui a sobre i no es dispersi pel terra de casa.

També, si som sensibles a la pols, és recomanable utilitzar raspalls especials que tenen la manera específica per arribar a les parts menys assequibles del radiador. Els raspalls més adequats per a aquestes zones serien els que contenen fibres de niló gruixudes i un mànec llarg i flexible o amb barnilles amb fundes extraïbles de microfibra.

Per a la neteja correcta, hem d’introduir la barnilla des de la part superior i recórrer tota la superfície fins a baix, girant el raspall perquè la pols vagi caient al paper de baix. En cas que hi hagi molta brutícia incrustada, podem mullar els raspalls amb aigua i sabó per facilitar la neteja.

El truc per netejar el radiador

Però, per eliminar la pols dels radiadors, podem portar a terme un truc ideal: jugar amb la calor d’un assecador. El truc consisteix a ajuntar dos draps humits, un sota del radiador i un altre darrere de la paret, i enxufar un assecador i apuntar cap al radiador perquè l’aire calent faci que la pols surti i que quedi impregnada als draps.

Notícies relacionades

En cas de tenir una màquina com una vaporeta, pot ser més eficaç en la neteja dels radiadors, i n’hi ha moltes que venen amb broquets llargs i fins que poden accedir millor en els buits del radiador.

Quan hàgim realitzat la neteja, és primordial deixar assecar durant un parell d’hores els radiadors sense encendre’ls.