Pas per pas

El truc casolà més fàcil per tapar un forat a la paret sense massilla

Existeixen productes preparats per deixar les parets com noves, però existeix una alternativa casolana vàlida fins i tot per als menys manetes

El truc casolà més fàcil per tapar un forat a la paret sense massilla
1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran

Moltes vegades ens trobem amb l’amable situació que tenim un forat a la paret d’aquell dia que vam decidir penjar un quadro o qualsevol cosa i arriba el punt en el qual ens avorrim i volem treure’l. Però, ¿què passa quan el retirem? Que el forat es queda allà de manera permanent i no podem desfer-nos-en.

Per als més manetes està dit i fet tapar aquests petits forats que són com cicatrius a la paret, però els menys ‘manetes’ en els assumptes del bricolatge s’enfronten a un petit repte: intentar arreglar-lo o acudir a algun especialista.

Tapar els forats amb massilla

El procés és senzill. Hi ha al mercat barreges ja fetes que aconsegueixen una massilla molt senzilla d’aplicar que s’estén per la paret amb l’ajuda d’una espàtula i tapa el forat. I el resultat és perfecte. Existeixen fins i tot massilles de diferents colors. No obstant, aquí tens un truc casolà per poder emprendre aquests petits arranjaments si no disposes d’aquesta massilla.  

L’alternativa a la massilla: la pasta de dents

No es necessita res més que una mica de pasta de dents. Aquest producte està format de carbonat càlcic (calç) i la seva textura en forma de gel és molt similar a la de les massilles que pots comprar a qualsevol ferreteria.

Així, és recomanable utilitzar en el cas de parets blanques una pasta de dents totalment blanca per evitar que les línies de colors que alguns fabricants inclouen als seus productes acabi per convertir la teva paret en un mural multicolor. 

¿Com aplicar la pasta a la paret? 

El procés és molt similar al que s’ha de fer quan s’utilitza la massilla. En primer lloc, s’hauran d’eliminar les restes de pols que puguin quedar al forat. És important eliminar tota aquesta arena perquè la pasta de dents pugui adherir-s’hi correctament.  

Notícies relacionades

Després, s’haurà d’aplicar una petita quantitat de pasta sobre la paret i pressionar amb una espàtula o una llengüeta de plàstic. I posteriorment, aplicar de nou fins a cobrir per complet el forat i aconseguir una superfície neta i llisa amb la paret. 

S’haurà d’eixugar tota la nit i, quan s’aixequi l’endemà, veurà que el resultat és sorprenent.