Tribunals

L’advocada de Santi Mina diu que hi va haver consentiment i en el pitjor dels casos, «un error»

Al futbolista se’l jutja per una presumpta agressió sexual

3
Es llegeix en minuts

L’advocada del futbolista Santi Mina, Fátima Magdalena Rodríguez, ha afirmat aquest divendres que el jugador va tenir el consentiment «en tot moment» de la dona que l’ha denunciat per una presumpta agressió sexual i que, «en el pitjor dels casos», hi va haver un «error» per la seva part en aquest consentiment.

«Si no hi va haver consentiment, com afirma la denunciant, sens dubte, sense cap dubte, no va saber transmetre-l’hi. Després, hi va haver un error respecte al consentiment (...) Va incórrer en un error de tipus i això destrueix el dol i la tipicitat subjectiva. Si es destrueix el dol i la tipicitat subjectiva, s’ha de portar a l’absolució», ha dit.

Així ho ha manifestat durant l’última sessió de la vista oral davant la secció tercera de l’Audiència Provincial, en què Mina i el futbolista David Goldar, acusat únicament per l’advocat de la denunciant, han tingut el dret a l’última paraula, i s’han limitat a agrair a la sala el «respecte» i el tracte que els han mostrat.

La lletrada ha fet un extens informe amb què ha volgut incidir en les suposades contradiccions del relat de la dona, i ha insistit en nombroses ocasions en el consentiment que hi va haver per part d’ella.

Així, ha assenyalat que ja en la seva primera declaració va reconèixer que quan li va dir que parés, l’acusat ho va fer i va sortir del vehicle en què es trobaven la matinada del 16 de juny del 2017 a Mojácar (Almeria).

Ha afegit que una amiga de la denunciant va afirmar que «ells van pensar que la cosa funcionaria», però que quan van veure que la dona no volia estar amb els dos alhora «van parar sense que passés res més», i que durant la fase d’instrucció va precisar que «cap dels dos la va forçar, quan ella va voler marxar, va marxar».

«Una cosa és que estigués atabalada, però això no vol dir que no hi hagués consentiment (...) Santiago, quan se li expressa que no desitja continuar, s’atura en aquell moment. No hi va haver signes inequívocs o falta de consentiment fins al moment en què verbalitza que no desitja continuar amb la relació sexual (...) En cap moment se n’adona, perquè ella tenia una actitud completament activa amb ell», ha ressaltat.

Ha insistit que tant ella com les seves amigues sabien que Mina i Goldar eren futbolistes, perquè hi va haver persones que van demanar fer-se fotos amb ells als locals de copes on van estar, i ha afirmat que se’n va anar amb el segon a una furgoneta amb l’«objecte» d’«exigir-los una quantitat de diners».

També s’ha referit al detectiu contractat perquè l’observés a la seva ciutat, i ha insistit que a la defensa li importa poc com es vesteixi o com és la seva vida, però sí contrastar les seqüeles per estrès posttraumàtic recollides a l’informe de les psicòlogues de l’Institut de Medicina Legal d’Almeria.

«Ella mateixa es va descobrir (...) Hi ha una manca de credibilitat total», ha dit, i ha aportat la vida laboral de la denunciant per afegir que mai va estar de baixa i que els futbolistes han sigut «atacats per les seves mentides», i que «necessita justificar les seqüeles» per «instrumentalitzar el diagnòstic amb un motiu fals».

A més, ha anunciat que demanarà que es dedueixi testimoni contra l’advocat de la denunciant per referir-se ahir a l’oferiment de 400.000 euros perquè canviés la versió dels fets.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’argentí Eduardo «Chacho» Coudet, entrenador del Celta de Vigo, ha confirmat aquest divendres que el davanter Santi Mina entrarà en la convocatòria per rebre el Reial Madrid.

«Fins que la justícia digui el contrari, és innocent. Vaig parlar amb ell per saber com estava, i segurament hi parlaré una mica més quan ens trobem en persona. Per a nosaltres és un jugador important, i per això estarà en la convocatòria», ha explicat el tècnic celeste en roda de premsa.