Seguretat viària

Quan utilitzar correctament els llums antiboira i així evitar una multa de 200 euros

La Guàrdia Civil explica quan i com s’ha d’utilitzar aquest tipus d’il·luminació que dona més seguretat a l’hora de circular al permetre ser més visibles per a la resta de vehicles

Quan utilitzar correctament els llums antiboira i així evitar una multa de 200 euros

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com que estem entrant en una època de l’any dominada per la presència de bancs de boira espessa en molts punts de l’interior, però també a les zones de costes especialment a les primeres hores del dia, la Guàrdia Civil ha volgut prevenir sobre una de les funcions més necessàries a l’hora de circular en aquest tipus de condicions meteorològiques i que més maldecaps dona als conductors.

Parlem de l’ús dels llums antiboira, tant els davanters (que serveixen per poder millorar la visibilitat de la carretera mentre conduïm), com els posteriors (la funció dels quals és ser localitzats fàcilment per la resta de vehicles per mantenir una distància de seguretat prudent entre els cotxes i maniobrar en conseqüència).

I és que aquest tipus d’il·luminació, especialment amb els llums vermells posteriors, tenen un feix de llum molt potent que en situacions de bona visibilitat pot arribar a enlluernar la resta de conductors i posar tots els que circulen en risc de tenir un accident.

És per això que el seu ús està restringit a unes situacions meteorològiques concretes (aquelles que minven directament la visibilitat conduint), i queda prohibit, sota risc de multa de 200 euros, en un altre tipus de contextos.

¿Quan s’han d’utilitzar els llums antiboira davanters?

Quan ens trobem un banc de boira o fum o pols present en l’ambient i quan la pluja sigui especialment intensa.

¿Quan no s’han d’utilitzar els llums antiboira davanters?

Amb pluja feble que no dificulti la visualització de la carretera.

¿Quan utilitzar els llums antiboira posteriors?

Notícies relacionades

Només quan la boira sigui densa i espessa, la precipitació de pluja o neu que caigui sigui d’intensitat forta, i quan el fum i pols en l’ambient dificulti enormement la visualització de la nostra posició a la resta de vehicles.

¿Quan no s’han d’utilitzar els llums antiboira posteriors?

Amb pluja feble, poca precipitació de neu, boira lleugera i si la pols, fum i qualsevol resta de contaminació presents en l’ambient no dificulta ser localitzats per la resta de vehicles.