Tràmits

¿Com pots renovar el carnet de conduir ràpid i sense passar per la DGT?

¿Com pots renovar el carnet de conduir ràpid i sense passar per la DGT?

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

El carnet de conduir (classe B) es renova cada 10 anys fins que es compleixen els 65 anys, moment en què comença a caducar cada cinc anys –si es tracta de cotxes, motos i motocicletes– o de tres anys si són carnets de professionals d’autobusos i camions.

A més, si el conductor té més de 70 anys, està exempt de pagar les taxes de trànsit per a la renovació, únicament haurà de pagar el cost del reconeixement mèdic.

Però hi ha més novetats importants que s’han assentat a partir de la pandèmia del coronavirus, i és que tots o gairebé tots els tràmits de renovació del carnet es poden fer a través d’internet, no fa falta desplaçar-se fins a una seu de la DGT, com passava abans.

I entre aquests, hi figura el de la renovació del carnet.

Centre mèdic

La manera més fàcil i ràpida de fer-ho és a través del centre autoritzat per fer els reconeixements mèdics als conductors. Els tràmits són segurs i ells s’ocupen de tot, des de fer la fotografia reglamentària a enviar tota la documentació a Trànsit. El conductor només ha de passar el test psicotècnic obligatori en tots els casos i, al cap de 30-45 dies, rebrà el nou carnet a casa.

Notícies relacionades

Hi ha centres mèdics que cobren per fer el tràmit, però la majoria inclou aquesta opció en la suma total que cobren per fer el reconeixement mèdic obligatori –que oscil·la a les grans ciutats i només cobren les taxes de trànsit que, actualment, són de 24,58 euros i és gratuït per als més grans de 70 anys.

Alguns centres demanen també una fotografia de mida carnet, actualitzada i amb fons blanc. Però la gran majoria te la fan al moment, perquè queda digitalitzada.