Android amb NFC

¿Com s’utilitza la T-Mobilitat amb el mòbil?

La validació ‘sense contacte’ permet bescanviar el títol sense la necessitat de tenir la targeta en format físic

¿Com s’utilitza la T-Mobilitat amb el mòbil?

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La integració de la T-Casual d’una zona en la T-Mobilitat ha acostat aquest títol a la seva consolidació, prevista per al 2024 segons el Govern. Aquest bitllet també n’inclou d’altres, com la T-Usual, la T-Jove i la T-Familiar, i està disponible tant en format físic com digital. Per a aquest segon, cal descarregar la TMB App o l’aplicació T-Mobilitat, a més de disposar d’un mòbil Android amb tecnologia NFC.

Aplicació ‘gratuïta’

Els usuaris registrats poden sol·licitar la targeta per 4,5 euros, tant presencialment com a través de la web. No obstant, també hi ha l’opció de portar el títol al mòbil, gràcies a la seva versió digital. Per a això, s’ha de disposar d’un ‘smartphone’ Android amb NFC incorporat. A través de l’aplicació de T-Mobilitat o la TMB App també es podrà accedir al transport públic.

Notícies relacionades

Cal destacar que, tot i que la descàrrega d’aquestes aplicacions és gratuïta, l’activació de la funcionalitat extra que permet vincular el compte de l’usuari a una cartera electrònica té un cost d’un euro. Una vegada emmagatzemat el títol virtual, només s’haurà de buscar el símbol de ‘contactless’ (pagament sense contacte) a les barreres de l’estació que tinguin habilitat aquest tipus de validació.

Gestions en línia

Les persones que s’apuntin a la T-Mobilitat també es podran crear un compte digital, el qual els permetrà fer gestions en línia i consultar factures i tràmits, a més d’accedir a les aplicacions per comprar i recarregar títols, o dur a terme altres operacions.