Danys a la infraestructura

La reparació a la línia de Rodalies entre Girona i Caldes durarà diversos dies

Els viatgers de l’R1 patiran demores en el temps de viatge i seran redirigits a la línia d’alta velocitat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La circulació de Rodalies entre Girona i Caldes de Malavella (Selva), interrompuda de forma intermitent aquest dimarts pel descarrilament d’un tren de mercaderies, s’allargarà diversos dies per la dificultat en la reparació de la infraestructura afectada. Les tasques de reparació obligaran Renfe a mantenir el servei alternatiu per carretera en alguns dels trajectes (de l’R11, la línia entre Portbou i Barcelona per la costa) i a reduir el nombre de viatges a un per hora i sentit a la línia R1 entre Portbou i Barcelona per l’interior.

Aquesta circumstància provocarà un increment dels trajectes de viatge en uns 20 minuts, segons ha informat Renfe. Per evitar més molèsties als passatgers, els qui realitzin el trajecte entre Girona i Barcelona se’ls redirigirà als serveis d’alta velocitat. Els qui es desplacin a estacions intermèdies, sí que viatjaran en trens de mitjana distància, però amb demores i menys oferta.

Tasques complexes

El servei ferroviari està afectat des de les 3.27 hores de dimarts per la sortida de via d’un vagó del tren de mercaderies a Riudellots de la Selva, segons ha informat Renfe. Els treballs de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per recuperar el servei duraran diverses hores, per la qual cosa els viatgers de les línies R11 i RG1 es traslladen amb autobús en el tram afectat, segons les mateixes fonts.

A les 8.35 hores, les tasques que han portat a terme els tècnics de Renfe i Adif han permès recuperar de manera intermitent la circulació en la via única entre Caldes i Girona. No obstant, es manté el servei alternatiu, tant en autobús com en AVE fins que arribi el tren taller de Renfe. En aquell moment, Adif haurà de tornar a tallar la circulació per les dues vies.

Durant quatre hores, aquesta situació s’ha mantingut. A les 12.30 hores, s’ha tornat a tallar completament la circulació amb l’arribada del tren taller. Una vegada més, aquestes tasques són complexes, de manera que es preveu que durin diverses hores. Posteriorment, els tècnics d’Adif comprovaran si hi ha danys a la via i això permetrà saber quant temps es mantindrà l’alteració del servei.

El tren descarrilat feia el recorregut entre Portbou (Alt Empordà) i Can Tunis, a Barcelona, però no hi ha hagut danys personals. Tècnics d’Adif s’han desplaçat a primera hora al lloc de l’incident per valorar l’ocorregut i realitzar les tasques d’encarrilament del vagó afectat per restablir el servei tan aviat com fos possible. No obstant, es tracta d’uns treballs laboriosos.

Servei d’AVE alternatiu

Notícies relacionades

Des de Renfe han comunicat que s’intentarà que els passatgers optin pel servei d’alta velocitat des de Figueres o des de Girona, perquè no hagin de desplaçar-se per carretera i allargar el temps de viatge.

La companyia ferroviària ha destinat personal d’informació i atenció al client als punts afectats, a més d’informar-ne a través de tots els seus canals de comunicació, segons ha remarcat.