PRENDRE LA TEMPERATURA

La Generalitat reclama al Govern controls en estacions i aeroports

El conseller de Territori i Sostenibilitat apressa a autoritzar la mesurada anti Covid-19

zentauroepp54394834 coronavirus barcelona200813110902

zentauroepp54394834 coronavirus barcelona200813110902 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Generalitat ha tornat a reclamar al Govern implantar controls en estacions i aeroports per detectar casos de coronavirus i frenar els contagis, com ja va demanar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una carta al Ministeri de Transports aquest dilluns.

«Després de sis dies, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana encara no ha respost a la missiva», ha lamentat Territori en un comunicat aquest diumenge.

Calvet considera «que l’exigència del Govern central cap al Govern regional de Madrid hauria de traduir-se en autoexigència per establir controls a totes les sortides aeroportuàries i ferroviàries» de Madrid cap a Catalunya, ha explicat la Conselleria.

Preses de temperatura

Notícies relacionades

D’altra banda, la Generalitat s’ha posat a disposició d’Aena i d’Adif per «treballar conjuntament en la implementació de controls en origen des de Catalunya», amb preses de temperatura i equips de gestors Covid.

Aquests gestors «permetrien realitzar ‘in situ’ els tests a les persones a qui s’hagi detectat febre i controlarien i gestionarien els moviments de caos sospitosos i de positius».