Conflicte laboral al transport públic

Els maquinistes de Ferrocarrils comencen aquest dilluns una setmana d'aturades

L'empresa anuncia que circularan la meitat dels trens a les hores punta

48132762 60

48132762 60 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia oferiran la meitat dels trens habituals en les hores punta del matí i la tarda a partir d’aquest dilluns, 13 de maig, i fins a divendres, dia 17. Aquesta és la principal conseqüència de la vaga de conductors de trens convocada pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf).

Els serveis mínims decretats per la Conselleria de Treball preveuen que les línies metropolitanes dels Ferrocarils circulin al 50%entre les set i les nou del matí, i entre les cinc i les set de la tarda. En la resta de la jornada l’empresa espera que els trens circulin amb normalitat, tot i que ha advertit que les afectacions podrien allargar-se més enllà d’aquestes franges fins que es normalitzi tot el servei.

El Semaf assegura que “la falta de voluntat en arribar a acords per part dels responsables deixen com a única via possible la mobilització i el conflicte laboral”. Els maquinistes demanen millores "en matèria de formació i salut laboral". Fonts del sindicat han explicat que les seves queixes estan relacionades amb el mal estat d’algunes de les sales de descans dels maquinistes i la falta de personal per conduir els trens.

La meitat dels conductors

Notícies relacionades

Tot i que la vaga no està avalada per l’altre sindicat important dels maquinistes, UGT, s’espera que el servei es mantingui alterat durant les dues franges de dues hores, ja que la graella dels trens que funcionaran s’ha de realitzar amb temps i difícilment es pot alterar tot i que els conductors que no segueixin la vaga es presentin als seus llocs, segons fonts sindicals.

De fet, FGC manté en la seva pàgina web un document PDF amb els horaris exactes dels trens. A tall d’exemple, es pot veure com des de Sant Joan (al Vallès) a Plaça de Catalunya només circularan set trens entre les set i les nou del matí, pel que irremeiablement aniran molt plens, sobretot a partir de Sant Cugat.