Futura llei

Trànsit vol baixar la taxa d'alcohol per als conductors professionals

Actualment en 0,30 grams per litre en sang

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha proposat que la nova llei de Trànsit rebaixi el límit de la taxa d’alcohol permesa per alsconductors professionals, actualment a 0,30 grams per litre en sang.

Es tracta d’un delscanvis normatius que la DGT ha inclòs enl’avantprojecte de llei de trànsit, remès ja al Ministeri de l’Interior i que, després de la seva valoració, serà traslladat al Consell de Ministres, segons ha avançat el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, després d’inaugurar la jornada ‘Drogues i conducció’ organitzada per la Fundació Mapfre.

Encara que Serrano no ha donat més detalls sobre aquesta rebaixa, sí que ha apuntat que el límit actual "es reduirà" per als conductors professionals del transport de mercaderies o de passatgers, malgrat que siguin "una minoria" els que donen positiu en alcohol.

Serrano, que tampoc no ha precisat quan estarà llest el projecte de la nova llei, s’ha referit també a altres iniciatives lligades al sector dels conductors professionals com la possibilitat que les empreses puguin tenir accés als punts que té al seu carnet un empleat.

Notícies relacionades

Una altra de les mesures que Trànsit està estudiant amb les empreses és la futura instal·lació de dispositius a l’interior d’aquests vehicles professionals que detectin si el conductor ha consumit alcohol i drogues i que impedeixin encendre el motor en cas de donar positiu.

Un sistema anomenat 'Alcolock' implantat ja en països com França i que consisteix en un etilòmetre similar als que fan servir les forces de seguretat que va connectat al vehicle i que bloqueja que el conductor l’arrenqui si el resultat de la prova és positiu.