LA LLUITA CONTRA LES INFRACCIONS

Trànsit estrena motos amb miniradars per Setmana Santa

Els cinemòmetres són petits i no es poden detectar fins que el conductor ja està massa a prop

Els vehicles, que actuaran a les carreteres convencionals, també comptaran amb detectors d'alcohol i drogues

zentauroepp42589645 graf6699  madrid  20 03 2018   vista de una de las motos equ180320144136

zentauroepp42589645 graf6699 madrid 20 03 2018 vista de una de las motos equ180320144136 / Fran del Olmo

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La Direcció General de Trànsit (DGT) estrenarà aquesta Setmana Santa un nou giny per lluitar contra la sinistralitat viària. Uns miniradars portàtils molt versàtils que viatjaran en motocicleta i que poden actuar des de la mateixa moto parada, un trípode o enganxats a les tanques d'empara. Seran pràcticament invisibles per als automobilistes fins que ja hi estiguin massa a prop. La tecnologia làser amb què funcionen també els faran indetectables per als detectors i inhibidors.

Els aparells poden ser controlats fins a 50 metres de distància mitjançant wifi o a qualsevol distància mitjançant connexió 3G o 4G, cosa que permetrà als agents estar allunyats i fora de la vista dels conductors. També els permetrà sortir al pas de l'infractor. Al detenir-lo, se li podrà notificar la sanció en el moment, cosa que evita que qui hagi comès la infracció identifiqui una altra persona per no perdre els punts del carnet. També s'evitarà la comunicació entre els conductors de la ubicació dels controls al tractar-se de controls molt dinàmics.

Els miniradars, un total de 60, aniran muntats en 291 patrulles noves de motocicleta que també estaran dotades de detectors portàtils d'alcohol i drogues. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la presentació de l'operació especial de trànsit de Setmana Santa que comença aquest divendres, 23 de març, a les 15.00 hores. 

Per a les carreteres convencionals

El ministre ha presentat aquest model que permetrà als agents encarregats de la vigilància i el control del trànsit poder actuar específicament en alguns dels factors que més incideixen en la sinistralitat, especialment, en vies convencionals, on tal com ha recordat el ministre, es produeixen vuit de cada deu accidents.

Les patrulles disposaran de 1.000 etilòmetres amb què es podran fer proves completes d'alcohol (un primer i un segon test) i 694 lectors de droga portàtils. La inversió realitzada en la compra de tot aquest material ha sigut de 13,7 milions d'euros.

Notícies relacionades

L'objectiu d'aquestes patrulles integrals és incrementar les mesures relacionades amb la vigilància, la regulació i el control del trànsit per així actuar en tres dels factors que més incideixen en l'accidentalitat, com són l'alcohol, les drogues i la velocitat, ja que aquestes noves patrulles, que se sumaran a les 1.861 motocicletes ja existents, és facilitar una "actuació ràpida i eficaç" per tal d'oferir "més versatilitat i operabilitat".

Controls autònoms

Segons ha dit el ministre, tots aquests dispositius permetran fer controls "de manera autònoma" i sense necessitat de suport dels Equips d'Atestats ni dels Equips de control de velocitat.