PROBLEMES DE MOBILITAT

Endarreriments de 45 minuts en tres línies de Rodalies de Barcelona per una avaria elèctrica

El túnel de Plaça Catalunya ha quedat inutilitzat durant una hora i mitja, i els viatgers han hagut de ser desviats al metro

Els 300 passatgers d'un tren que ha quedat atrapat a la galeria ferroviària han sigut transbordats amb passarel·les

zentauroepp41076123 reportaje  encadenada en la estacion de renfe adif de sant a180227102817

zentauroepp41076123 reportaje encadenada en la estacion de renfe adif de sant a180227102817

1
Es llegeix en minuts

Una avaria elèctrica Rodalies de Barcelona ha provocat problemes en diverses línies aquest matí durant una hora i mitja. Una fallada en el subministrament en una de les vies del tram entre Arc de Triomf-Clot i Sant Andreu Arenal poc abans de les 9.30 hores ha inutilitzat el túnel de Plaça Catalunya, segons ha informat Renfe, per la qual cosa els viatgers han hagut de ser desviats al metro. Els endarreriments en les tres línies que circulen per aquesta galeria (R-1, R-3 i R-4) han superat els 45 minuts.

El problema de subministrament ha hagut de ser resolt pel gestor de la infraestructura, Adif. La incidència en el sistema d'electrificació ha provocat que els 300 passatgers d'un tren que en aquell moment circulava entre Sagrera-Meridiana i l'estació d'Arc de Triomf quedessin atrapats.

Recuperació progressiva d'horaris

Renfe ha assegurat que poc abans de les onze del matí s'ha restablert el subministrament i que la previsió és que es recuperin progressivament els horaris.

Notícies relacionades

Un portaveu de l'operadora ha informat que en tot moment s'ha comunicat la situació als usuaris per la megafonia dels cotxes. Els centenars d'usuaris de la línia han estat uns 25 minuts aturats dins del tren, encara que "la prioritat sempre és evacuar els viatgers com més aviat millor", ha afirmat. I ha afegit que s'ha enviat un tren buit per treure'ls del túnel.

Passarel·les entre cotxes

Per fer-hi front s'han instal·lat passarel·les d'intercomunicació entre els cotxes, de manera que els viatgers han pogut sortir del tren inutilitzat per falta de tensió a la via per on circulaven.