LA RONDA FRANCESA

Cavendish posa el llaç a París al Tour victoriós de Wiggins i l'Sky

El campió del món guanya als Camps Elisis l'última etapa d'un Tour de domini britànic

Wiggins (de groc) i Cavendish tracen un revolt als Camps Elisis.

Wiggins (de groc) i Cavendish tracen un revolt als Camps Elisis. / CHRISTOPHE ENA (AP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / París (enviat especial)

Mark Cavendish ha arrodonit un diumenge triomfal per alciclisme britànicaParís. El velocista de l'equipSky ha guanyat l'última etapa delTour, que per primera vegada inscriu en el seu palmarès el nom d'un ciclista de les illes,Bradley Wiggins. El líder de l'equip Sky, també britànic, ha estat secundat al podi pel seu compatriota i company d'equipChris Froome i l'italià del LiquigasVincenzo Nibali.

Cavendish, principal favorit per guanyar dissabte que ve la prova de ciclisme en ruta en elsJocs de Londres, ha sumat el tercer triomf en aquesta edició de la ronda gal·la (igualant així André Greipel iPeter Sagan) amb un esprint magistral. Ha entrat liderant el gran grup en l'últim revolt, a 400 metres de la meta, mentre el seu últim llançador, Boasson-Hagen, es deixava caure per tallar així Sagan (Liquigas). L'eslovac, tot i tenir una bona remuntada, només ha pogut ser segon.

Les altres classificacions

Sagan, no obstant, ha pujat al podi delsCamps Elisis com a guanyador de la classificació per punts. El francèsThomas Voeckler (Europcar) ho ha fet com a guanyador de la muntanya i el nord-americà Tejay van Garderen, com a millor jove. El danèsChris Anker Sörensen (Saxo Bank), a quiAlberto Contadorvol com a gregari a laVuelta (així l'hi ha sol·licitat aBjarne Riis), ha estat designat el corredor més combatiu.

Notícies relacionades

El Tour es tanca amb només dues victòries d'etapa espanyoles, les deLuis León Sánchez iAlejandro Valverde.Haimar Zubeldia, sisè de la general, ha estat l'únic espanyol premiat a París, com a integrant del RadioShack, guanyador per equips. El corredor d'Usurbil (Guipúscoa) ha revelat avui que fa tres mesos li va ser diagnosticada una cardiopatia (una fibril·lació auricular persistent) que ha estat a punt d'obligar-lo a deixar la bicicleta.

"Un record especial"

"Un record especial""No vaig explicar la meva malaltia fa tres mesos perquè no m'hi vaig trobar amb ànims en aquell moment i ara crec que és el moment. El problema va tenir solució i he pogut tornar a competir, per això aquest Tour sempre tindrà per a mi un record especial", ha explicat el ciclista del RadioShack abans de sortir de l'última etapa.