LA RONDA FRANCESA

Cavendish inicia el festival de l'Sky en l'últim cap de setmana del Tour

El campió del món supera en l'arribada Luis León Sánchez en la vigília de la contrarellotge final

{Cavendish} celebra el triomf en l’antepenúltima etapa del Tour.

{Cavendish} celebra el triomf en l’antepenúltima etapa del Tour. / {YORICK} {JANSENS} ({EFE})

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA Brive la Gaillarde (Enviat especial)

Bradley Wigginsés capaç de sorprendre cada dia i no li cauen els anells per preparar l'arribada i ser el primer llançador deMark Cavendish, potser en agraïment per l'esforç que el campió del món ha fet en els primers quilòmetres de les etapes de muntanya. Cavendish es va anotar aBrive la Gaillarde, meta de l'antepenúltima etapa delTour 2012, el seu segon triomf i va iniciar així el presumible festival de l'Sky en la definitiva ruta cap a París. El mallot groc és el favorit per guanyar aquest dissabte la contrarellotge definitiva i el mateix Cavendish figura com el principal aspirant per imposar-se en l'esprint dels Camps Elisis.

Notícies relacionades

Però hi ha hagut aquest divendres a Brive (davant l'atenta mirada deFrançois Hollande, president de França, que ha seguit els últims 40 quilòmetres de l'etapa en cotxe, en el que va ser el seu departament abans d'accedir a l'Elisi) un corredor que a punt ha estat de fer malbé els plans de l'Sky.Luis León Sánchezha batallat fins a l'últim moment per aconseguir un segon triomf en aquest Tour. Quan ha vist acostar-se el britànic com un obús, a penes a 100 metres de la línia d'arribada, no ha pogut fer una altra cosa que aixecar la mà i donar-li pas.

La contrarellotge d'aquest dissabte, entre Bonneval i Chartres, 53,5 quilòmetres, té Wiggins com a principal favorit per seguir els passos deLance ArmstrongiMiguel Induráin, que sempre acostumaven a imposar-se en l'última etapa de l'especialitat en els seus anys victoriosos. El principal al·licient serà comprovar siChris Froome, segon de la general i hàbil també contra el cronòmetre, és capaç de fer millor temps que el seu cap de files, a les portes de París.