LA RONDA CICLISTA FRANCESA

Luis León Sánchez aconsegueix el primer triomf espanyol al Tour

Evans punxa en el cim de l'últim port per culpa d'uns aficionats que van llançar xinxetes, i Wiggins para la carrera

Luis Léon Sánchez celebra el triomf a Foix.

Luis Léon Sánchez celebra el triomf a Foix. / LAURENT REBOURS (AP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI-LÓPEZ EGEA / Foix (enviat especial)

El ciclista murciàLuis León Sánchez ha aconseguit la primera victòria espanyola alTour 2012 a l'imposar-se en la 14a etapa, la primera pirinenca, disputada entre Limoux i Foix sobre un trajecte de 191 quilòmetres. Després dels seus tres triomfs d'etapa --el 2008, 2009 i 2011--, Luis León Sánchez s'ha anotat la quarta victòria a la ronda francesa amb un atac de la meta a 11 quilòmetres que ha deixat clavats els seus quatre poderosos companys d'escapada:Sandy Casar,Gorka Izagirre,Peter Sagan iPhilippe Gilbert.

Notícies relacionades

Entre els favorits no hi ha hagut diferències, però sí polèmica. L'australiàCadel Evans ha punxat just al cim del Mur de Peguere, a 40 quilòmetres de la meta, i el seu company d'equipTejay van Garderen, setè en la general i líder de la classificació dels joves, no l'ha esperat ni cedit la roda. A més, el primer company delBMC que ha coronat el port també ha arribat punxat, per això Evans ha hagut d'esperar gairebé dos minuts fins poder solucionar l'avaria. L'organització del Tour ha explicat després que alguns aficionats van llançar xinxetes a l'asfalt en últim tram de l'ascensió, cosa que ha provocat les punxades.

Per davant, Wiggins ha donat ordres als seus companys del conjuntSky d'esperar el seu rival, cosa que no ha agradat a tots els corredors. El francèsPierre Rolland (Europcar) ha atacat, i això ha provocat queHaimar Zubeldia, que estava en perill en la sisena plaça, retragués al líder britànic que bloquegés la carrera. Finalment, i malgrat haver de tornar a parar a la baixada per canviar la roda, Evans ha entrat al grup dels favorits.