Anar al contingut

  LA RONDA CICLISTA FRANCESA

  Evans i Wiggins animen la 13a etapa del Tour, que guanya l'alemany Greipel

  Luis León Sánchez, que va acabar molt enfadat, va ser capturat pel mallot groc a menys d'un quilòmetre per a la meta

  SERGI LÓPEZ-EGEA / Le-Cap-d'Agde (enviat especial)

  Des del cim del mont Saint-Clair hi ha una vista extraordinària de tot el cap d'Agde. S'aprecia també la ciutat de Seta, el seu port i la immensitat del mar Mediterrani. Saint-Clair és com una meca per als aficionats al ciclisme. Tots recorden Miguel Induráin -i els que van en bici tracten d'imitar-lo-, el 1995, en una Midi Libre, prova difunta, perquè a França, encara que menys que a Espanya, també hi ha hagut una crisi de carreres.

  Saint-Clair és una muntanya que obliga a recargolar-se sobre la bici, ha col·locar el plat petit i el pinyó més gran, però que aconsegueixen superar els esprintadors més avançats en l'art de l'escalada. Els uns perquè són veterans, com André Greipel, vencedor de la 13a etapa, la tercera que aconsegueix aquest Tour, i els altres perquè van aprenent per a la immensa figura del pilot, com és el cas de Peter Sagan, que es va quedar uns centímetres sense la glòria d'un nou triomf a la 'grande boucle' de la seva presentació mundial.

  Evans prova Wiggins

  Saint-Clair no ha aparegut per atzar aquesta tarda en el recorregut de l'etapa, a poc més de 20 quilòmetres de la meta. S'ha posat amb maldat o, més ben dit, amb la bondat d'obsequiar els seguidors amb les millors estampes del ciclisme. A ningú l'ha enganxat per sorpresa: els uns, perquè s'han defensat, i molt bé, com és el cas del líder Bradley Wiggins, i els altres, particularment Cadel Evans, perquè han buscat un demarratge complicat, perillós amb una baixada considerable, però que podia haver convertit la fase final del dia en una etapa immensa, un obsequi amb llaços blaus, vermells i blancs en el dia de la Festa Nacional, el 14 de juliol.

  I d'aquesta manera s'ha partit el pilot, fet miques, destrossat, amb l'Sky controlant la fase final de l'etapa per a enuig de Luis León Sánchez, que ha provat un quilòmetre i mig l'escapada per anotar-se la victòria. Wiggins en persona ha neutralitzat el corredor murcià, que s'ha enfadat molt amb el líder del Tour. “Avui, en un moment en què estaven esgotats, els hem donat un cop de mà, i després ha passat el que ha passat”.

  Valverde pensa en els Pirineus

  Wiggins ha exercit de patró, a les portes dels Pirineus, que comencen aquest diumenge, incloent-hi dijous, amb la jornada de descans de dimarts pel mig. En la festa d'aquest dissabte l'hi ha tornat a perdre Alejandro Valverde, que s'ha tallat pel vent abans de l'ascensió a Saint-Clair i ha perdut 14 minuts, encara que de fet és el que està buscant amb la general oblidada: com més minuts cedeixi, més possibilitats de moviment tindrà als Pirineus per intentar un triomf d'etapa, després que les caigudes de la primera setmana li hagin fet variar els seus plans per a aquest Tour.

  0 Comentaris
  cargando