Voeckler triomfa a la muntanya i França embogeix

Nibali ataca en el descens del Grand Colombier i demostra que Wiggins no és invencible

El ciclista francès de l’equip Europcar Thomas Voeckler celebra la seva victòria en la desena etapa.

El ciclista francès de l’equip Europcar Thomas Voeckler celebra la seva victòria en la desena etapa. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA Bellegarde / Enviat especial

Thomas Voeckler és per als francesos el seu heroi en bicicleta. Fa un any, en una fuga semblant a la d'avui, es va vestir de groc quan encara quedaven 15 dies per arribar a París. I va conservar la samarreta fins al penúltim dia. A les rampes d'Alpe d'Huez, mentreAlberto Contador buscava un triomf impossible, les cames de Voeckler van dir prou. Avui, en la primera gran trobada amb la muntanya, el francès s'ha colat en l'escapada bona, en la qual també anavaLuis León Sánchez i ha aconseguit la victòria per a la satisfacció dels seus paisans. A més, s'ha vestit amb el mallot a punts que identifica el millor escalador de la prova.

Al darrere, tot i permetre's la fuga, no s'ha circulat ni molt menys de passeig. Més aviat tot al contrari. L'Sky ha col·locat un ritme asfixiant, una velocitat que es veurà, amb tot el que encara queda (els Pirineus són duríssims) si són capaços d'aguantar en les pròximes cites clau de la carrera, com demà a La Toussuire.Vincenzo Nibali no ha volgut desaprofitar el dia, encara que només fos per provar, o alguna cosa més, i ha evidenciat que, en aquests moments, potser no és el primer escalador de la terra, però sí el que baixa millor. El seu descens del Grand Colombier ha estat per emmarcar. Fins a un minut de renda ha aconseguit davant d'unBradley Wiggins que ha demostrat que en aquesta especialitat flaqueja, i això sens dubte ha anotat al seu cervell de calculadoraCadel Evans.Haimar Zubeldia, molt recolzat pel conjunt RadioShack s'ha mantingut al pilot de les figures, on també ha estatAlejandro Valverde. El guipuscoà ha conservat la sisena plaça, s'ha adonat del nerviosisme de Wiggins, i espera, com la resta, la jornada clau, nerviosa pel curt quilometratge (148) de demà amb La Madelaine, la Croix de Fer, dos colossos alpins, i l'ascensió final a La Toussuire on el 2006Óscar Pereiro es va vestir de groc.