Samuel Sánchez se'n va a casa en una altra jornada de desgràcia al Tour

El francès Pinot, el més jove de la prova, s'apunta la victòria a Suïssa en una etapa en què Zubeldia resisteix amb els millors

Wiggins i Evans entren a la meta de la vuitena etapa del Tour.

Wiggins i Evans entren a la meta de la vuitena etapa del Tour. / AP / LAURENT REBOURS

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA (Enviat especial) / Porrentruy

"Fractura del metacarp sense desplaçament a la mà dreta i forta contusió a la clavícula esquerra”. Ho diu el comunicat mèdic emès pel conjunt Euskaltel sobre les conseqüències físiques de la caiguda deSamuel Sánchez que l'ha apartat delTour 2012 i que amenaça la defensa a Londres de la medalla d'or conquistada fa quatre anys alsJocs Olímpics de Pequín.

 

El Tour segueix negat per als ciclistes espanyols (sobretot amb els olímpics, ja que tres d'ells,Rojas,FreireiSánchez, tres de cinc, ja han marxat cap a casa), a excepció d'un brillantHaimar Zubeldia, en el qual hi ha dipositada l'esperança de lluitar per la general de la prova aquest any (ha estat cinquè dues vegades, el ciclista guipuscoà de Zarautz).

La desgràcia de'Samu'ha arribat a 95 quilòmetres de l'arribada de Porrentruy, en una vuitena etapa que ha recorregut territori suís. Quedava un petit pilot quan l'asturià ha ensopegat amb un espectador i, per darrere,Alejandro Valverdeli ha caigut a sobre. Així és com s'ha fet la fractura. La caiguda, a més, ha deixat molt afeblit el murcià, que a la meta ha necessitat un punt de sutura a la tíbia dreta.

Valverde, adolorit

 

Valverde, a conseqüència de la caiguda, ha tornat a quedar despenjat en una etapa que ha guanyat el ciclista francèsThibaut Pinot, el més jove del Tour, amb 22 anys, per molt poc menys quePeter Sagan, mallot verd i vencedor de dues etapes.Bradley Wigginsha mantingut el mallot groc, en una etapa en què els sis primers de la general (Zubeldiaés cinquè) han tallat la resta dels favorits.

Notícies relacionades

 

Demà es disputa la contrarellotge de Besançon, ambWigginsde favorit, amb el duel entre el britànic iCadel Evanscom a principal plat, pendents de la resistència d'un optimistaZubeldiai ambValverde, que s'agafarà la jornada per recuperar-se de les ferides esperant que arribin els Alps per recuperar el toc de pedal perdut pels cops.