Cavendish suma el 21 triomf al Tour

El ciclista britànic s'imposa a l'esprint en una segona etapa sense incidents i amb Cancellara de groc

Mark Cavendish celebra el podi aconseguit en la segona edició del Tour 2012

Mark Cavendish celebra el podi aconseguit en la segona edició del Tour 2012 / CHRISTOPHE ENA / AP

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Tournai (enviat especial)

Mark Cavendish no està disposat a abdicar en favor de Peter Sagan, que avui s'ha vist immers en les entranyes del pilot a l'hora de disputar l'esprint massiu amb què s'ha resolt la segona etapa delTour2012 en la qual el velocista britànic s'ha anotat la seva 21a victòria personal a la ronda francesa.

Notícies relacionades

Aquesta segona etapa ha resultat molt més tranquil·la que la de diumenge, ja que, afortunadament, no hi ha hagut caigudes. Simplement ha transcorregut totalment per territori belga la típica jornada de 207 quilòmetres de desgast en un Tour en el qual encara no ha arribat la calor. Aquest dilluns ha servit perquè el ciclista murcià Luis León Sánchez, del Rabobank, integrant del conjunt olímpic espanyol que anirà a Londres, pogués superar l'etapa gràcies a la discreta tranquil·litat regnant. Luisle va caure diumenge i es va donar un cop al canell, per la qual cosa es va dirigir a l'hospital. Les primeres radiografies van fer sospitar que tenia una fractura d'escafoides, però una segona anàlisi més minuciosa va descartar que hi hagués cap os trencat.

No hi ha hagut canvis en una general que, de moment, domina el ciclista suísFabian Cancellara. Aquest dimarts es disputa la tercera etapa, que ja és la primera per terres franceses. El pilot parteix d'Orchies (territori de la París-Roubaix) per arribar a Boulogne-sur-Mer. Es tracta, de fet, d'una meta en ascensió, semblant a la de diumenge, més curta però més dura: una pujada de 700 metres al 7,4%.