LA RONDA FRANCESA

Sagan guanya la primera etapa i Cancellara reafirma el liderat

Valverde acaba sisè després de veure's tallat per un amuntegament a 20 quilòmetres de la meta

Sagan guanya la primera etapa del Tour.

Sagan guanya la primera etapa del Tour. / Sagan guanya la primera etapa del Tour.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Seraing (Enviat especial)

L'eslovacPeter Sagan, de l'equip Liquigas, ha estat el vencedor de la primera etapa delTour de França, disputada entre les localitats belgues de Lieja i Seraing sobre 198 quilòmetres.Fabian Cancellara (RadioShack), segon avui, segueix com a líder.Alejandro Valverde (Movistar) s'ha vist tallat per un amuntegament a 20 quilòmetres de la meta, però tot i així ha anat al davant en la pujada final i ha estat sisè en l'etapa. Entre els favorits a la general, el més destacat ha estat el minut i 25 segons que ha cedit Chris Froome.

Sylvain Chavanel ha estat el primer a atacar buscant el triomf i del mallot groc en els últims tres quilòmetres, que tenien rampes de fins al 13%. Cancellara ha reaccionat i ha deixat enrere tot el pilot, encara que s'ha endut a la seva roda Sagan. El noruecEdvald Boasson Hagen (Sky) també ha contactat amb el suís i tots tres han disputat l'esprint final, amb triomf de l'eslovac.

Els dubtes en l'esprint pel triomf d'etapa han permès al pilot principal atrapar els tres fugats, de manera que no hi ha hagut diferència de temps. Valverde ha estat sisè tot i l'esforç que ha hagut de fer per contactar amb la resta de favorits després de veure's tallat per un amuntegament. El ciclista murcià no ha arribat a caure, però ha hagut de posar el peu a terra.

"Alguns s'han fet pupa"

"Anava ben col·locat tota l'estona, però ha estat mala sort quedar-me tallat. He pogut remuntar i he volgut esprintar pujant però se m'ha creuat Gesink i no he pogut arrencar", ha explicat Valverde. Samuel Sánchez, per la seva part, ha donat per bo acabar l'etapa sense caure: "He d'estar content perquè hi ha gent que s'ha fet molta pupa".

Notícies relacionades

L'etapa ha estat marcada per una llarga escapada, formada al quilòmetre 4, de sis homes: Pablo Urtasun (Euskaltel), Yohann Gene (Europcar), Maxiem Bouet (Ag2r), Nicolas Edet (Cofidis), Anthony Delaplace (Saur) i Michael Morkov (Saxo Bank). La seva aventura ha acabat a deu quilòmetres de la meta gràcies a la feina al davant del pilot del BMC de l'actual campió, l'australiàCadel Evans, que ha comandat el gran grup en l'ascensió final.

L'etapa de demà dilluns (207 quilòmetres entre Visé i Tournai, encara a Bèlgica) sembla propícia perquè es produeixi la primera arribada massiva d'aquest Tour.