Cancellara guanya el pròleg i es vesteix el primer mallot groc

Wiggins i Mentxov brillen en l'estrena mentre Valverde i Samuel Sánchez cedeixen més temps de l'esperat

Fabian Cancellara, durant el pròleg del Tour, a Lieja.

Fabian Cancellara, durant el pròleg del Tour, a Lieja. / CHRISTOPHE ENA (AP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Lieja (Enviat especial)

El suísFabian Cancellara ha guanyat elpròleg delTour de França i s'ha endut el primer mallot groc d'aquesta edició de la ronda gal·la. Cancellara ha estat el més ràpid en els 6,4 quilòmetres del circuit deLieja, que ha completat en un temps de 7 minuts i 13 segons. És la quarta vegada que el corredor del RadioShack guanya el pròleg de la carrera francesa, i el 53è triomf de la seva carrera en etapescontrarellotge.

Notícies relacionades

Cancellara ha sortit el penúltim i ha fulminat el fins llavors millor temps, que havia marcatBradley Wiggins. El britànic, guanyador aquest any de la París-Niça, Tour de Normandia i Dauphiné, ha demostrat el seu bon estat de forma amb un temps de 7.20 minuts.Tony Martin, un altre dels favorits per avui, tenia opcions de guanyar a meitat de recorregut, però una inoportuna punxada l'ha descartat de la lluita pel triomf.

Entre els favorits a la general,Denis Mentxov ha estat el més destacat (a 13 segons de Cancellara).Chris Froome s'ha quedat a 16 segons,Cadel Evans a 17 i Vincenzo Nibali, a 18. Els ciclistes espanyols han tingut un paper discret.Alejandro Valverdeha cedit 35 segons respecte a Cancellara, més del que estava previst en 6,4 quilòmetres, mentre queSamuel Sánchez s'ha quedat encara més lluny, a 40. El millor espanyol ha estat Rubén Plaza, 26è a 21 segons.