Salut

Terrassa estrenarà dilluns el seu primer CAP amb gestió dual al barri de Can Roca

El Consorci Sanitari de Terrassa assumirà l’atenció primària, mentre que l’especialitzada es derivarà a MútuaTerrassa

Terrassa estrenarà dilluns el seu primer CAP amb gestió dual al barri de Can Roca

ACN / Albert Segura

2
Es llegeix en minuts
ACN

Dilluns 3 d’octubre obrirà portes el CAP Can Roca, el primer de la ciutat de Terrassa (Vallès Occidental) amb gestió dual. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) assumirà l’atenció primària, mentre que l’especialitzada es derivarà a MútuaTerrassa, sempre que no es tracti de pacients amb un metge especialitzat ja assignat.

El centre donarà cobertura a una població de 24.000 persones, 17.700 de les quals fins ara eren ateses al CAP Rambla i 6.400 al CAP Terrassa Nord, fet que permetrà descongestionar-los.

La directora del nou CAP, Rosa Maria Jurado, assegura que CST i MútuaTerrassa han treballat molt i de manera conjunta per oferir el servei del nou equipament, que tindrà 14 metges i 22 infermeres.

El model de gestió dual

Salut ha implantat per primera vegada a la cocapital del Vallès Occidental un model que ja funciona en altres ciutats, com és el cas de Mollet del Vallès o Granollers (Vallès Oriental). En aquest cas, es tracta d’una ciutat de més de 200.000 habitants i que disposa de dos hospitals, el del CST i el de MútuaTerrassa, un fet que permet derivar les atencions de medicina especialitzada a un dels dos centres després que el pacient sigui atès als centres d’atenció primària.

«Portem mesos treballant en aquest projecte i hem treballat molt amb els companys de MútuaTerrassa amb la màxima col·laboració», assenyala Jurado.

D’aquesta manera, els pacients seran atesos a atenció primària al mateix CAP, i en cas que se’ls hagi de derivar a un especialista, serà a un de l’hospital MútuaTerrassa. Això no afectarà, però, aquelles persones que estiguin pendents de fer-se una prova complementària, que ja estigui atesa per un especialista o que estigui en llista d’espera, que continuarà depenent del CST.

El CAP Can Roca

El CAP Can Roca atendrà uns 7.700 veïns de Terrassa que fins ara tenien assignat el CAP Rambla i 6.400 que fins aquest diumenge aniran al Terrassa Nord.

En les últimes setmanes se’ls ha informat del canvi, i entre aquest dijous i divendres poden visitar les noves dependències, on se’ls explicarà quins són els serveis que trobaran i altres aspectes per moure’s pel centre, com la ubicació dels ascensors o la presència d’elements informatius per a persones invidents en espais com els lavabos. Precisament, els labavos seran una de les zones que perdran l’assignació per gènere i es podran utilitzar de manera indiferent.

L’edifici, que és molt lluminós, es troba al costat de l’Institut Can Roca i a poca distància de l’estació dels FGC de Terrassa Nacions Unides. Al centre hi treballaran 14 metges de família i 22 infermeres, 17 per a adults i 5 per a pediatria, a més de 22 administratius sanitaris.

Notícies relacionades

La cartera de serveis se centra en l’atenció de medicina per adults, pediatria, salut mental infantil, juvenil i per a adults, odontologia, atenció sexual i reproductiva i treball social.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa