Igualtat

Terrassa acollirà una jornada sobre ocupabilitat i persones trans

La trobada persegueix obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en l’àmbit laboral

Terrassa acollirà una jornada sobre ocupabilitat i persones trans

Foment de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Foment de Terrassa (Vallès Occidental) acollirà el 18 d’octubre la jornada Transinlab, dirigida a conèixer la realitat de les persones trans en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació.

Aquesta jornada s’emmarca en un conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya que permeten continuar connectant les persones i entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

El Servei LGTBI+ i Foment de l’Ajuntament de Terrassa han participat a l’organització juntament amb altres ajuntaments de diversos municipis, així com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La jornada començarà a les 10 h amb la benvinguda institucional i comptarà amb la ponència «La realitat del mercat de treball i la inserció laboral de les persones trans a Catalunya», seguit de dues taules rodones: «Polítiques actives i iniciatives d’ocupació per a persones trans al territori» i «El paper de l’empresa i les AAPP en la inserció de persones trans». 

Transinlab

Transinlab neix fruit del compromís de la Xarxa per impulsar polítiques LGTBI+ i per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans. Gràcies a aquesta feina conjunta, en els últims anys s’han portat a terme diferents accions de les quals destaquen l’elaboració de dos guies amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans.

Aquesta jornada pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones trans a Catalunya, com l’atur o la dificultat per trobar oportunitats laborals, alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius i obrir un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l’objectiu de consolidar el canvi i continuar promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les necessitats pròpies d’una realitat diversa.

Notícies relacionades

La Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya, constituïda el 28 de juny del 2016, neix de diversos ajuntaments catalans, compromesos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere amb igualtat d’oportunitats.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa