Medi ambient

L’Agència Catalana de l’Aigua subvencionarà el projecte de la riera del Palau de Terrassa

L’organisme finançarà les tasques de neteja i conservació del tram comprès entre els jutjats i el gual de l’autopista C-58

L’Agència Catalana de l’Aigua subvencionarà el projecte de la riera del Palau de Terrassa

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) rebrà una subvenció de 79.682,98 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per netejar i conservar el tram urbà de la riera del Palau, que compta amb una longitud d’1,49 km a la zona compresa entre els jutjats i el gual de l’autopista C-58.

Es tracta d’un dels dos projectes presentats aquest any en la convocatòria d’ajudes de l’ACA per facilitar que els ens locals puguin realitzar tasques de manteniment i conservació de cursos urbans de rieres i torrents, a fi de minimitzar el risc de possibles riuades i millorar així el flux de l’aigua en cas d’avinguda.

En aquest cas, es preveu retirar la vegetació que obstaculitza el pas de l’aigua, com són els esbarzers, eliminar els arbres morts, erradicar la canya americana, ja que és una espècie invasora, i replantar amb plantes autòctones. El pressupost d’execució serà de 96.416 euros i el termini màxim d’execució serà de tres mesos. Aquesta actuació donaria continuïtat els treballs que durant l’any passat ha realitzat l’Ajuntament per mantenir en bones condicions de desaigüe el curs urbà de la riera del Palau.

Notícies relacionades

L’altre projecte presentat per l’Ajuntament de Terrassa, que contemplava la neteja de vegetació de dos trams del Torrent de Vallparadís, situats al nord i sud de la ciutat, no figura en la relació dels 180 atorgats per aquest organisme en aquesta convocatòria que, per a l’ACA, representa un total de 4,4 milions d’euros. En aquest cas, el pressupost d’execució se situa entorn dels 25.000 euros.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Aigua