Ocupació

Terrassa registra les xifres d’atur més baixes dels últims 14 anys

La cocapital vallesana tanca el mes de juny amb 381 desocupats menys i una taxa d’atur inferior a l’11%

Terrassa registra les xifres d’atur més baixes dels últims 14 anys

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Terrassa (Vallès Occidental) ha tancat el mes de juny amb 12.436 persones a l’atur i una taxa d’atur del 10,9%, segons ha informat el Servei d’Estudis i Observatori de la ciutat egarenca. Aquestes xifres de desocupació són les més baixes que registra la cocapital vallesana en els últims 14 anys.

Concretament, l’atur ha baixat un 3% aquest mes de juny amb 381 desocupats menys respecte al mes de maig. En comparació amb el mateix període de l’any anterior, el nombre de persones desocupades descendeix en 3.275 persones, un 20,8% menys.

Entre les variables de l’estadística, es pot destacar que sis de cada deu aturats són dones, patró que també es repeteix amb les persones més grans de 45 anys. Al seu torn, els aturats de nacionalitat estrangera representen el 20,08% del nombre total de desocupats.

Notícies relacionades

Pràcticament dos de cada tres aturats provenen de la categoria de serveis, que és també el sector econòmic en el qual incideix de manera més significativa el descens de l’atur, amb 2.077 persones desocupades menys (-20,5%). En menor mesura, un 13% dels aturats prové de la indústria, un 12% de la construcció i, inferior a l’1%, de l’agricultura.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa