Urbanisme

Endesa retira el cablatge aeri al barri de Sant Pere de Terrassa

Els treballs afectaran els carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari, del Camí del Castellar i a la carretera de Matadepera

Endesa retira el cablatge aeri al barri de Sant Pere de Terrassa

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Endesa ha iniciat els treballs per retirar el cablatge aeri del barri de Sant Pere a Terrassa (Vallès Occidental). Durant les pròximes setmanes la companyia elèctrica procedirà a desmuntar la xarxa aèria de baixa tensió en diferents trams dels carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari, del Camí de Castellar i de la carretera de Matadepera.

Els treballs finalitzaran la primera quinzena de juliol i consisteixen a eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia grapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents. La inversió prevista, finançada per Endesa, és de 32.500 euros.

L’Ajuntament de Terrassa i Endesa van acordar l’any passat treballar conjuntament per millorar la xarxa de subministrament, renovant els trams de les xarxes de mitjana i baixa tensió perquè s’elimini, progressivament, el cablatge aeri que afecta els edificis i l’espai públic, ja que és una manera de reduir els potencials perills que comporta la saturació del cablatge, de garantir la seguretat, de millorar l’estètica visual i de prevenir talls de subministrament causats per inclemències meteorològiques o altres incidents.

Amb les obres que s’executen s’alliberarà l’espai visual de la zona, ja que el cablatge actual es canviarà per uns 150 metres de cable trenat, grapat a la façana dels edificis. Endesa retirarà en aquesta actuació uns 900 metres lineals de cable de la xarxa elèctrica actual i 15 cadiretes per adequar, així, les escomeses actuals i garantir el subministrament elèctric.

Notícies relacionades

L’any passat, la companyia elèctrica va invertir 2,3 milions d’euros per actualitzar la xarxa elèctrica de la ciutat. Va retirar el 1.700 metres lineals de cablatge aeri i prop de 40 suports a les façanes a carrers dels barris del Centre, les Arenes i Vallparadís. Aquest 2022, Endesa ha fet actuacions al barri de Ca n’Anglada i la pròxima actuació programada serà al centre.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Endesa Terrassa