Parc de Vallparadís

Terrassa comença la construcció d’una nova instal·lació per a la recollida d’aigua

El projecte vol millorar la capacitat d’evacuació d’aigües de pluja cap a la xarxa de clavegueram entorn de l’Escola Sala i Badrinas

Terrassa comença la construcció d’una nova instal·lació per a la recollida d’aigua
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) ha donat el tret de sortida a la construcció d’una nova instal·lació per a la recollida d’aigua a la Devesa del Parc de Vallparadís. En concret, consistirà en una nova reixa recol·lectora d’aigua i la corresponent arqueta que connectaran amb el col·lector principal existent.

Fins ara, hi havia a la zona una reixa de recollida d’aigua de petites dimensions, que en ocasions de pluja intensa podia resultar insuficient. Aquest nou reixat, que pretén corregir la situació anterior, es construirà en l’extrem sud de l’àrea enjardinada pròxima a l’escola Sala i Badrinas, coincidint amb la zona deprimida del parc.

L’arqueta de connexió –d’unes dimensions de 3,50 m per 5,50 m en planta i 2,75 m de profunditat màxima– es construirà amb formigó armat i estarà protegida per una reixa metàl·lica d’acer galvanitzat. L’arqueta connectarà directament el col·lector existent de la xarxa de drenatge del parc situat en una cota inferior.

Un pressupost de 83.334 euros

Paral·lelament, explica el consistori, es preveu la construcció de dos embornals tipus bústia en el límit del muret de la zona enjardinada per evitar l’acumulació d’aigua i de materials en aquest punt. Una vegada acabada aquesta obra, es contempla la reposició dels serveis afectats i dels elements d’urbanització de l’espai on es realitzen els treballs.

Segons està previst, les obres s’allargaran dos mesos i compten amb un pressupost de 83.334,49 euros. L’empresa que ha realitzat el projecte i s’encarrega de la direcció de la seva execució és ABM, mentre que la constructora és ESTAYC.

Notícies relacionades

Mentre durin aquests treballs de construcció de la nova arqueta es mantindrà un pas lliure en tot el perímetre de l’obra, a fi de mantenir l’accés de la ciutadania a aquesta zona del parc.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa