Sector de l’automòbil

Taurus compra la firma Tag Automotive per potenciar la nau de Terrassa i generar ocupació

Roger Torrent assegura que en les pròximes setmanes es preveu poder definir el projecte de ‘hub’ a l’antiga Nissan

Taurus compra la firma Tag Automotive per potenciar la nau de Terrassa i generar ocupació
2
Es llegeix en minuts
ACN

La firma Taurus Grup ha fet oficial l’adquisició de l’empresa Tag Automotive de Terrassa (Vallès Occidental), l’antiga Nifco, per un valor d’11 milions d’euros.

L’adquisició de la firma es porta a terme després que l’antiga propietat va anunciar el gener del 2021 la desinversió a la planta de Catalunya, moment en què es va obrir un procés per avaluar el futur de la fàbrica i el centre logístic a la veïna localitat de Rubí.

L’anunci permetrà obrir-se a nous mercats no estrictament vinculats al d’automoció, així com incrementar els nivells de facturació i crear nous llocs de treball gràcies al trasllat d’activitat procedents de les plantes d’Àsia.

Reindustrialització 4.0

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha celebrat l’anunci, que permet fer passos en la reformulació de l’activitat d’una empresa cap al camí de l’electrificació.

«La compra per part de Taurus compta amb un préstec de 2,6 milions de l’Institut Català de Finances, i és una excel·lent notícia perquè permet salvar l’activitat de la planta i els llocs de treball, i avançar en l’objectiu de la reindustrialització 4.0», ha detallat Torrent.

Per la seva part, el CEO de la companyia, Albert López, ha detallat que el gener del 2021 l’antiga propietat els va comunicar la decisió de fer efectiu un procés de desinversió a la planta de Catalunya a partir de l’anunci del tancament de Nissan, per això es van posar en marxa els mecanismes per redibuixar el futur de la firma.

Diversificació de l’activitat

La firma, defensa López, és solvent, i l’únic inconvenient era la desinversió anunciada. Ara, a més, es planteja una producció de components no només centrats en el sector de l’automoció, cosa que els permet diversificar la seva activitat per fer front a futurs inconvenients que afectin un sector en concret.

El pla ve acompanyat d’unes bones xifres quant a llocs de treball i facturació. A la planta de Terrassa hi havia arribat a haver 200 treballadors, dels quals en el dia d’avui en queden 160, i on cal sumar-ne uns 25 més que estan a la nau logística de Rubí. La previsió és en un termini de tres anys arribar als 200 treballadors.

Pel que fa a la facturació, el 2021 es va tancar amb 17,5 milions d’euros, menys que el 2020, on malgrat la pandèmia es va tancar l’exercici amb 18 milions d’euros. De cara al 2022, es preveu tancar l’any amb 20 milions d’euros.

El futur de l’antiga Nissan

Taurus es dibuixa com una de les potes que han de permetre realitzar la migració del sector de l’automoció a una producció electrificada. En aquest sentit, Torrent ha assegurat que un dels elements sobre els quals tenen especial atenció és el projecte de reindustrialització de l’antiga Nissan.

«És un projecte estratègic per a la transició del sector, ara és necessari veure les necessitats de producció i d’espai, i la solvència del ‘hub’, que esperem que quedin definides en les pròximes setmanes, i concretar els usos de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu», ha assenyalat Torrent.

Notícies relacionades

Per la seva part, López ha considerat que per al sector de l’automoció és una bona notícia que hi hagi propostes per a l’antiga Nissan, detallant que projectes com el redisseny de la furgoneta elèctrica els pot beneficiar amb sinergies amb Tag Automotive.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO