Seguretat davant la flexibilització de restriccions

El Vallès prepara un Sant Joan segur davant l’increment de veïns als carrers

Les grans urbs de la comarca incrementaran la sensibilització i vigilància als carrers i intensificaran la recollida de residus

Barcelona 21/06/2020 Sociedad.Regreso a la normalidad.AEROPUERTO T1.Jóvenes vuelven de su erasmus en VARSOVIA tras la pandemi

Barcelona 21/06/2020 Sociedad.Regreso a la normalidad.AEROPUERTO T1.Jóvenes vuelven de su erasmus en VARSOVIA tras la pandemi / Manu Mitru (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La celebració de la revetlla de Sant Joan la nit d’aquest 23 de juny suposarà l’activació d’un dispositiu especial a les grans urbs del Vallès per garantir una celebració al més segura possible, especialment davant la previsió de l’increment de ciutadania als carrers després de la flexibilització de les restriccions per la pandèmia.

En aquesta línia, diferents cossos de prevenció, seguretat i emergències actuaran de manera coordinada a grans urbs com Sabadell, Terrassa o Rubípa ereforçar la sensibilització i facilitar l’actuació en cas necessari. Entre les mesures, s’incrementarà la sensibilització i vigilància als carrers i s’intensificarà la recollida de residus i la neteja viària.

Aquest 21 de juny, en la presentació del dispositiu de Sant Joan a Sabadell, l’intendent major de la policia municipal, Joan Antoni Quesada, va explicar que «des del final del confinament, la presència de la gent al carrer s’ha multiplicat, per això demanem prudència i responsabilitat a tot el món. Allà on no arribi la responsabilitat personal, hi entra l’Administració pública».

Per la seva banda, l’Ajuntament de Terrassa ha comunicat que es farà un control de les fogueres actives al municipi, verificant que s’ajusten a la normativa, aquest any no únicament la general sinó també l’especial relativa a la Covid-19.

Grups reduïts i amb distància

«L’Ajuntament de Terrassa recomana a tota la ciutadania celebrar la nit més curta de l’any en grups reduïts, amb la família o amics, però amb molta precaució i seguint totes les mesures establertes pel Procicat per tal d’evitar contagis de la Covid-19», apunten fonts municipals de la cocapital vallesana.

De cara a la revetlla, anota l’Ajuntament de Sabadell, «la policia municipal duplicarà el nombre habitual de patrulles que recorreran la ciutat durant la tarda i nit per reforçar la vigilància i actuar en cas que sigui necessari. També es preveu ubicar controls d’alcoholèmia per afavorir la seguretat del trànsit».

Revetlles veïnals

Notícies relacionades

De moment, i tot i que adverteixen que hi haurà més confirmacions, els consistoris ja han començat a autoritzar revetlles veïnals a la via pública.

A Sabadell, per exemple, s’han autoritzat fins ara set revetlles veïnals i dues fogueres a Torrent del Capellà i la plaça de la Creu Alta. Per la seva banda, Terrassa ha donat el vist-i-plau a trobades veïnals als carrers Churruca, Millars, Compte Borrell i Mare de Déu de l’Esperança.Més notícies de Sabadell i Terrassa a les edicions locals d’EL PERIÓDICO