Igualtat

El primer Ple de Dones de Terrassa debatrà propostes de 76 ciutadanes

A més de la vuitantena d’egarencs, unes 43 entitats locals han sigut part del procés participatiu

El primer Ple de Dones de Terrassa debatrà propostes de 76 ciutadanes

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 76 dones de 43 entitats i col·lectius de Terrassa (Vallès Occidental), incloent les dotze regidores de l’Ajuntament de Terrassa, han participat en el procés participatiu en el qual s’han debatut i proposat possibles temes per elevar al primerPle de Donesque se celebrarà a la ciutat el 9 de juliol, coincidint amb el mateix dia en què Quitèria Tarragó Casellas va ser nomenada regidora del consistori local, concretament la primera de tot l’Estat, l’any 1937.

En total, s’han portat a terme dotze sessions de treball entorn del dret de les dones a erradicar les violències masclistes i el dret de les dones al món laboral i de les cures.

Durant les esmentades sessions s’han realitzat diverses dinàmiques participatives, com la creació de petits subgrups de treball per tractar temes de manera monogràfica, segons l’interès prioritari de les participants, i cada grup de treball ha realitzat tres sessions telemàtiques: una primera per emmarcar el tema i apuntar les necessitats i demandes de les entitats, una segona per debatre les propostes concretes i una tercera per consensuar-les.

El primer Ple de Dones de Terrassa

Del procés participatiu s’ha obtingut una recopilació de propostes consensuades per totes les participants, «que es valorarà tècnicament i políticament per elevar al primer Ple Dones de Terrassa», expliquen des del consistori.

Notícies relacionades

El Ple de Dones, assegura l’Ajuntament de Terrassa, pretén crear un espai de coneixement mutu i de diàleg entre les entitats ciutadanes i les regidores, «consolidant la xarxa de treball cap a la igualtat entre dones i homes a Terrassa».

A part de debatre temes transcendentals de les polítiques públiques amb visió de gènere, durant el Ple extraordinari de Dones es proposarà impulsar el reconeixement d’honors i distinció a la figura de Quitèria Tarragó Casellas. Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments